x

Kalman radio obilježio sedamnaestu godišnjicu rada i postojanja!

Sedamnaestu godišnjicu svog rada i postojanja jučer je obilježio sarajevski Kalman radio. Veliki broj gostiju, prijatelja i estradnih ličnosti okupio se jučer u Varaždinskoj 18, sjedištu radija.   

Uz vrhunsku ekipu voditelja, ton majstora, tehničara Kalman je godinama rastao, vezujući za svoje frekvencije armiju  vjernih slušatelja ali i poslovnih prijatelja koji su u Kalmanu prepoznali  želju, emociju, potencijal i iskrenost što ga u cjelini činilo posebnim u odnosu na druge.

 

Već u prvim godinama svog rada, Kalman radio jednako su prihvatili slušatelji svih dobnih skupina, etnosa, obrazovnih nivoa, a sve ih je povezivalo  njegovanje onih osnovnih ljudskih vrijednosti, na prvom mjestu.

 

Kalman, kako ističu njegovi uposlenici, kao prije svega narodni radio, u svom informativnom dijelu zadovoljava potrebe slušatelja za sadržajnim,objektivnim, zanimljivim informacijama iz svih područja života. Također, posebna se pažnja posvećuje njegovanju sadržaja od općeg društvenog značaja. 

 

Svoje vrijednosti Kalman radio je razvio  kroz jaku emotivnu povezanost sa slušateljima, također, radio koji je svoje talase prepustio onima koji misle, govore, shvataju „drugačije“.  

 

Trudeći se da ispuni sve funkcije koje su neophodne karakteristike jednog medija, informativnu, zabavnu,kulturnu,propagandnu, uz naglašenu interakciju sa slušateljima i mobilizatorski angažman u svim posebnim ili vanrednim situacijama, događajima, datumima, ekipa Kalman radija želi nastaviti  opravdavati  prefiks „narodni“ i u godinama koje slijede...

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.