x

Ko je ustvari Vedad Mešanović?!

Vedad Mešanović „Paparazzi“ je javnosti poznat kao član jedne od najuspješnijih domaćih Hip Hop grupa „MouseMiles“, ali iza ove maske Hip Hop izvađaća se krije dosta više.

Vedadova priča počinje u Sarajevu. Odrastao je u porodici sa četiri starije sestre. Zbog specifičnih životnih uslova, živio je sam od svoje 14 godine uz povremene boravke kod svojih sestara.

„Bile su to čudne godine. Kada očistite stan, opeglate veš i skuhate sebi ručak sa 15 godina počinjete da gledate dosta drugačije na mnoge stvari u životu. Tada sam bio ljubomoran na djecu koja su imala privilegiju da samo idu u školu, ali danas mi je drago zbog svega, to su vremena koja od djeteta naprave samostalnog i odgovornog muškarca. “

Od svoje šeste godine, Vedad se bavi pisanjem poezije, a uskoro i  izdaje svoju prvu knjigu na kojoj radi već duže vrijeme. Jako mlad je počeo da piše pjesme za muzičke kuće u inostranstvu. Završio je Drugu gimnaziju u Sarajevu, IBO Diploma program gdje je bio 100.000 student u svijetu, a danas studira na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. U svojoj biografiji ima preko hiljadu sati volontiranja i humanitarnog rada, a njegov trud je prepoznatljiv po kvalitetnim rezultatima.

Mladost je proveo u teškim životnim okolnostima kao večina njegovih vršnjaka, a danas je na putu da postane jedna od najuspješnijih ličnosti u muzičkoj industriji sa ovih prostora. Radio je na organizaciji raznih manifestacija i konsultantske poslove, a danas radi kao A&R za jednu poznatu muzičku kuću i kao asistent u jednoj kući za filmsku produkciju. Član je konsultantskog udruženja za korporativnu društvenu odgovornost. Iako je imao potpunu slobodu u životu, Vedad ne puši, ne pije kafu ili alkohol i vegeterijanac je. On je tip osobe koju često možete vidjeti u gradu kako hrani pse lutalice ili pomaže beskućnicima.

Učestvovao je na brojnim seminarima i takmičenjima gdje je osvajao vrijedne nagrade, a nedavno se i našao na listi kao tvorac jednog od najuspješnijih poslovnih planova u BiH. Kada je ljubav u pitanju kaže da trenutno nema privilegiju da se posveti tome, ali da postoji jedna osoba do koje mu je neobićno stalo.

„Prednost ću uvijek davati pametnim djevojkama koje su skromno svjesne svojih intelektualnih sposobnosti, ali trenutno nemam privilegiju da se nekom posvetim na taj način jer moram ostati fokusiran na svoje ciljeve. Postoji jedna osoba koja me oborila sa nogu, ali to je druga priča, nešto što će se jedan dan nazivati ili najljepšom notom u pjesmi mog života.. ili mojim najvećim porazom, heh.“

Ovaj skromni momak je također ličnost koja se krije iza korporativnog uspjeha muzičke grupe „MouseMiles“, trenutno potpisane za ekskluzivnog partnera jedne od najvećih diskografskih kuća na svijetu „Warner Music Group“. Priznat je kao MTV umjetnik, te je radio i kao kreativni konsultant za MK VIBE Records iz Engleske. On je jedna od rijetkih osoba sa ovih prostora koja je uspjela da ostvari mrežu kontakta u najvećim svjetskim muzičkim i drugim kućama. Prije par godina, na koncertu grupe „G Unit“ u Zagrebu, Vedadovo ime se nalazilo na listi pozvanih privatnih gostiju od strane Američkog repera 50 Cent-a.

 

Pored svojih ambicija, Vedad slobodno vrijeme koristi za treniranje, čitanje i druženje sa svojim prijateljima. Voli da putuje, provodi vrijeme okružen životinjama i jako je romantična osoba. Njegovi vršnjaci ga vide kao čudnu i za svoje godine previše ozbiljnu osobu, a on sebe vidi samo kao normalnog  momka koji želi da ostvari svoje snove.

„Ljudi često imaju predrasude prema meni ili mom radu. Večinom misle da sam došao iz bogate porodice ili da sam napravio dosta pogrešnih izbora u životu jer sam se jako mlad odrekao mnogih stvari radi svojih ciljeva.. Valjda je to sudbina repera mekog srca.“

Sa svoje dvadeset i dvije godine Vedad je obišao veliki broj zemalja, a često ste ga mogli vidjeti i u društvu velikih ličnosti iz poslovnog i političkog svijeta, od šeikova i ambasadora, pa sve do vlasnika globalnih biznisa. Jedno je sigurno, a to je da je pred ovim mladim i ambicioznim momkom jako svijetla budućnost, ne jer se rodio u pogodnim životnim okolnostima ili imao nečiju podršku kao što bi večina pretpostavila, već jer je teškim radom i predanošću uspjeo da dokaže da je sve u životu moguće ako odgovorno i pametno pratimo svoje snove.

„Uspjeh se sastoji od 30% odgovornosti i organizacije, 30% inovativnosti i 40% sreće, s tim da morate ispuniti prvih 60% da bi uopšte dobili priliku da budete sretni. Ja uživam u ovom što radim i sve radim s ljubavlju. Kako god me pojedinci gledaju, ja sebe uvijek vidim kao normalnog momka koji se privatno često ponaša nezrelo i krišom gleda crtane filmove.. sve ostalo su samo koraci koje pratim u ostvarivanju životnog plana punog želja i snova. Postoji dosta odricanja, ali to su sve stvari koje će čitav život biti na mom raspolaganju, mladost neće.„ izjavio je Vedad Mešanović.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.