x

Korejski Genesis planira napasti klasu premium kupea!

Pitali ste se što je s brandom Genesis koji je nastao prije tek 18 mjeseci kada je Hyundai otkrio da japanska konkurencija već dugo godina širi svoj utjecaj na premium klasu vlastitim luksuznim modelima? Niste? Istina, na ovim prostorima Genesis poznajemo koliko i riječi južnokorejske himne, no podsjetimo se ipak da i dalje postoji i da priprema nove proizvode.

Nedavno održani sajam automobila u New Yorku poslužio je kao mjesto gdje su čelnici ove tvrtke pomalo nespretnog imena potvrdili glasine da ulaze na tržište SUV-ova i predstavili konceptni automobil GV80 čije gorive ćelije daleko više impresioniraju od dizajna njegovog eksterijera, za koji će se mnogi složiti da ne izgleda osobito lijepo. Drugim riječima, jedna tvrtka koja ima velike ambicije dokazati se na području luksuznih automobila može bolje. Kako god bilo, vijest da neki proizvođač razvija model koji će se uklopiti u najbrže rastući segment u industriji više stvarno niti nije vijest, a one kojima je puna kapa SUV-ova i varijacija na temu povišene podnice možda će više zainteresirati najava da Genesis paralelno radi na nečemu što kao ideja zvuči podosta atraktivnije – luksuznom „grand toureru” s dvojim vratima u kojem smo prepoznali direktnog konkurenta Mercedes-Benzu S-klase kupe.

 

Da je ta klasa doista na nišanu Genesisa izjavio je šef dizajna luksuznog korejskog branda Luk Donckerwolke (zamislite ne postoje dva, pa je to onaj isti koji je za Lamborghini dizajnirao Diablo, Murcielago i Gallardo), no iznošenje više podataka o toj temi u ovome bi trenutku bilo samo puko nagađanje. To tvrdimo jer se čini da se niti oni interno nisu dogovorili oko toga kako će to vozilo izgledati, a da ne govorimo o tome kakav će biti njegov pogonski sklop. Imamo tek kontradiktorne izjave spomenutog dizajnera koji bi volio u takvom kupeu vidjeti V8 motor, kako navodi CarBuzz, dok potpredsjednik Manfred Fitzgerald u činjenici da brand nije vezan uz nikakvu tradiciju vidi opciju da se prilikom razvoja inženjeri okrenu nekim alternativnim pogonskim rješenjima poput električnog motora i gorivih ćelija.

 

Jednom kada se ovaj projekt iz ideje pretvori u stvarnost pridružit će se ostatku ponude koja bi prema najavama u bliskoj budućnosti trebala uključivati dva crossovera, dvije limuzine i sportski kupe kao nasljednik Hyundai Genesisa.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.