Lažna Švarcvald torta koja se ne peče!
Od sada ćete mnogo češće uživati u neodoljivom kremastom ukusu, jer se ova “lažna” Švarcvald torta veoma brzo i lako pravi.
Potrebni sastojci
500 g piškota
425 g višanja iz kompota
½ šolje džema od višanja
250 ml hladne kafe
900 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
5 dkg narendane čokolade za kuhanje
Priprema
Višnje iz tegle procjedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.
Procjeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih sa džemom u homogenu smesu.
U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.
Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mješavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.
Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.
Izvor: Cafe.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.