x

Lažna Švarcvald torta koja se ne peče!

Od sada ćete mnogo češće uživati u neodoljivom kremastom ukusu, jer se ova “lažna” Švarcvald torta veoma brzo i lako pravi.

Potrebni sastojci

500 g piškota

425 g višanja iz kompota

½ šolje džema od višanja

250 ml hladne kafe

900 ml slatke pavlake

1 kašika šećera

1 kašičica ekstrakta od vanile

5 dkg narendane čokolade za kuhanje

 

Priprema

Višnje iz tegle procjedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

 

Procjeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih sa džemom u homogenu smesu.

U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.

 

Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mješavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

 

Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

 

Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.