x

Luda bosanska glava: Svi Ibrini ispadi u karijeri!

Ibra je nakon utakmice pokušao objasniti da nije imao namjere da udari Mingsa, ali se na snimku jasno vidjelo da nije u pravu. Mings ga je prije toga nagazi na glavu, a Ibrahimović je žestoko uzvratio već u narednom duelu sa ovim igračem.

No, ovo nije prvi put da napadač Crvenih đavola u svojoj karijeri ima problema s disciplinom na terenu, ali i van njega. Sve je počelo još dok je igrao za Ajax, te je u skoro svakom klubu u kojem igra imao barem jedan ispad.

 

8. Povreda Rafaela van der Vaarta

Ibrahimović je prvi put predstavljen u široj javnosti kao zločesti dečko još 2004. godine dok je nosio dres Ajaxa. Ipak, prvi ispad je bio u dresu nacionalnog tima kada su igrali Švedska i Holandija.

 

Tešku povredu na toj utakmici zadobio je Van der Vaart koji je bio jedan od glavnih igrača Ajaxa. Da stvar bude gora povrijedio ga je Ibrahimović, a Holanđanin je nakon utakmice osuo žestoku paljbu po Zlatanu optuživši da mu je želio slomiti noge.

 

Ibrahimović u toj utakmici nije zaradio ni žuti karton, niti je kažnjen od strane Ajaxa. Nekoliko sedmica kasnije prešao je u Juventus za 12 miliona funti.

 

7. Tuča sa Oguchijem Onyewuem

Nakon užasne sezone u Barceloni i sukobom sa Pepom Guardiolom, Ibrahimović je otišao na posudbu u Milan u ljero 2010. godine. Nije mu dugo trebalo da pokaže svojim saigračima da on vodi glavnu riječ u ovom timu.

 

Na jednom od treninga potukao se sa američkim igračem Onyewuem, te mu je slomio rebro. Tuča je trajala dvadesetak sekundi, a onda su ih saigrači rastavili. Zanimljivo da Ibra nije dobio nikakvu kaznu od Milana, dok je Onyewu napustio klub prvom prilikom.

 

6. Okršaj s Marcom Rossijem

Novi ispad u dresu Milana Ibrahimović je imao u istoj sezoni kada je namjerno udario igrača Barija, Marca Rossija. Zlatan je zbog ovog poteza dobio direktan crveni karton, te tri meča suspenzije. Iako je Milan uložio žalbu na kraju se odluka nije mijenjala.

 

5. Prigovaranje pomoćnom sudiji

Nakon što je Ibrahimović odradio suspenziju od tri utakmice zbog udaranja Rossija, već u prvom meču po povratku je napravio novi incident. Ibrahimović je prigovarao pomoćnom sudiji na meču s Fiorentinom, te ga je vrijeđao. Nakon istrage napadač Milana je ponovo dobio tri meča suspenzije.

 

4. Šamar za Salvatorea Aronicu

Nekoliko narednih mjeseci Ibrahimović je bio nešto mirniji na terenu, ali to nije dugo potrajalo. Već u februaru 2012. godine napravio je novi ispad kada je ošamario Salvatorea Aronicu u remiju Milana i Napolija na San Siru. Ibrahimović je zbog ovog poteza odmarao naredne tri utakmice.

 

3. Udaranje golmana Stephanea Ruffiera

Ibra je na ljeto 2012. godine odlučio da napusti Milan i svoju karijeru nastavi u dresu PSG-a. Ipak, njegovo ponašanje na terenu se nije mijenjalo, a to je pokazao već u novembru iste godine. Ibrahimović je namjerno udario golmana St. Etiennea zbog čega je dobio direktan crveni karton i dva meča suspenzije.

 

2. Crveni karton protiv Chelseaja

Ibrahimović je u martu 2015. godine dobio crveni karton u meču Lige prvaka na gostovanju protiv Chelseaja. Ibra je žestoko startovao na Oscara, a iako ga nije zakačio dobio je crveni karton. Nakon meča on je izjavio da se igrači Plavaca ponašaju kao bebe, te je odradio jednu utakmicu suspenzije.

 

1. Vrijeđanje sudije u Francuskoj

Najveći ispad Ibrahimović je napravio u martu 2015. godine kada je vrijeđao sudiju na meču protiv Bordeauxa, a nakon toga je u tunelu nastavio da psuje i vrijeđa zemlju u kojoj igra. On je Francusku opisao kao us*anu zemlju, te je bio na velikom udaru javnosti. Nakon istrage Ibrahimović je dobio čak četiri utakmice suspenzije.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.