x

MISTERIJA SVIH MISTERIJA: Porodica sa fotografije izgleda sretno, ali iza osmijeha se krije užasna tajna!

Porodica Tromp bila je normalna i radna - Mark Tromp (51) i Džejkoba (53) imaju farmu na kojoj uspješno gaje crvene ribizle i zemljokop u Silvanu, predgrađu Melburna, prijestolnice australijske savezne države Viktorije. U ponedeljak, 29. avgusta, Trompovi su, sa svoje troje odrasle djece - Rijanom (29), Mičelom (25) i Elom (22) - sjeli u srebrni ``pežo SUV`` najmlađe kćerke i zaputili se ka istoku. Ali nisu samo napustili farmu - pobjegli su. Zašto i od koga, niko ne zna.

Objavljeno: 08. 09. 2016 - 23:16Globus » Svijet AAATimesArial     

MISTERIJA SVIH MISTERIJA  Porodica sa fotografije izgleda sretno, ali iza osmijeha se krije užasna tajna

Porodica Tromp bila je normalna i radna - Mark Tromp (51) i Džejkoba (53) imaju farmu na kojoj uspješno gaje crvene ribizle i zemljokop u Silvanu, predgrađu Melburna, prijestolnice australijske savezne države Viktorije.

 

U ponedeljak, 29. avgusta, Trompovi su, sa svoje troje odrasle djece - Rijanom (29), Mičelom (25) i Elom (22) - sjeli u srebrni ``pežo SUV`` najmlađe kćerke i zaputili se ka istoku. Ali nisu samo napustili farmu - pobjegli su. Zašto i od koga, niko ne zna.

 

Policija je kasnije otkrila da su Trompovi kod kuće ostavili mobilne telefone, pasoše i kreditne kartice. Ponijeli su samo gotovinu, a jedino je Mičel prošvercovao mobilni. Međutim, otac ga je otkrio posle 30 kilometara i natjerao ga da ga baci kroz prozor. Kao da su htjeli da budu sigurni da ih niko neće pratiti.

 

Mark i Džejkoba, ili makar jedno od njih, vjerovali su da porodicu neko progoni i da želi da ih pobije. Mičel se nije slagao s tim; zato je i ponio mobilni, a kasnije je prvi odustao od bjekstva. Kad je porodica u utorak stigla do Batrusta, grada u Novom Južnom Velsu nekih 800 kilometara zapadno od farme Trompovih, izašao je iz auta i napustio ih.

 

Ostalih četvoro nastavili su istočno od Batrusta, do pećina Dženolan, popularnog turističkog mjesta. Tu su i Rijana i Ela ostavile roditelje, ukrale auto i dovezle se do benzinske pumpe u gradu Golbernu, gdje su prijavile da su im roditelji nestali.

 

A tu su se i djevojke razišle: Ela je htela da se vrati kući i nahrani konje. Tu su je policajci dočekali u utorak uvečer, a sutradan se pojavio i Mičel, koji je mijenjao nekoliko vozova da bi se domogao kuće.

 

Mičel i Ela su bili u relativno dobrom psihičnom stanju, što ne bi moglo da se kaže za njihovu sestru Rijanu. Ona se na onoj pumpi uvukla u jedan kamionet, a vozač ju je otkrio tek posle sat vremena vožnje. Kad joj je prišao, čovjek se šokirao. Nije znala ko je, kako se zove, bila je potpuno izgubljena... Odveo ju je u bolnicu nazad u Golbern, gdje je hospitalizovana. Policija joj je oprostila krađu vozila, ali njenoj sestri nije.

 

Roditelji su iz nekog razloga okrenuli automobil i krenuli nazad prema Melburnu. Međutim, u srijedu, nekih 600 kilometara od grada Vangarate, Mark i Džejkoba su se razdvojili. Ona je izašla iz auta i krenula na sjever. Pronađena je sutradan čak 350 kilometara sjevernije kako u teškom psihičkom stanju četvoronoške puzi po putu. Prebačena je u bolnicu u Golbernu, gdje je ležala Rijana, a obje su završile na odjeljenju za psihičke bolesnike.

 

Posljednji član porodicu, otac Mark, ostao je u Vangarati. Zamalo je autom pregazio dvojicu tinejdžera, a onda je pobjegao.

 

Za to vrijeme, cijela Australija se uzbunila zbog sudbine Trompovih, a Mičel i Ela obratili su se javnosti i ispričali da su njihovi roditelji postali potpuno paranoični.

 

``Nikada nisam vidio da se neko tako ponaša. Nemam pojma šta se dogodilo. Samo želim da mi pronađete oca. On nije opasan čovek, on je brižan tata kog neizmjerno volim``, rekao je Mičel u emocionalnom obraćanju javnosti.

 

Posljednji čin ove neobične priče dogodio se u subotu uvečer, šest dana od početka neobičnog putovanja, kad je Mark pronađen kako sjedi pored puta pred aerodromom u Vangarati. Dok su ga policajci odvozili, novinarima je pokazao srednji prst. Kasnije je objavio saopštenje u kom se izvinio.

 

``Posljednji dani bili su izuzetno teški za moju porodicu. Uskoro ćemo opet biti zajedno i, nadam se, vratićemo se normalnom životu. Želim da se zahvalim policiji i i medicinskim službama koji su pazili na nas. Članovi porodice oporavljaju se od psihičkih problema i uskoro ćemo svi biti dobro``, naveo je Mark, ali nije ispričao šta se zapravo dogodilo.

 

Policija je potvrdila da porodica nije bila u opasnosti i da im niko nije prijetio. Poručnik Mark Najt, inače prijatelj Trompolvih rekao je da niko u toj porodici nije imao mentalnih problema. Nema ni dokaza da su se drogirali, nisu bili u dugovima niti su imali ikakve veze sa vjerskim fanaticima.

 

Šta se dogodilo s Trompovima, vjerovatno nikad nećemo saznati. Nikom nije jasno zašto je jedna normalna porodica pobjegla - i od koga, zašto su se razdvojili i izgubili, zašto su sve vrijeme vozili kroz velike gradove kad su bili uvjereni da neko želi da ih ubije... Tek, policija je odustala od svih optužbi za pljačke i krađe automobila i pustila porodicu da probleme riješe sami sa sobom.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.