x

MISTERIOZNI STATUS NESTALE DJEVOJKE: Evo šta je objavila prije nego što joj se izgubio svaki trag!

Andrijana Petrović posljednji put je viđena u Borči 17. septembra, a policija i dalje ispituje da li je njeno tijelo pronađeno danas na njivi u blizini Zrenjaninskog puta. Vijest o njenom nestanku prva je objavila njena prijateljica Tihana na Fejsbuku, a u potragu se uključila i policija.

Ono što je mnoge zbunilo to su njeni statusi na Fejsbuku, u kojima je ona opisivala svoja emotivna stanja. Uporedo je pisala i blog, koji je takođe objavljivala na ovoj društvenoj mreži.

 

Posljednji post prije nego što je nestala objavila je 14. avgusta, prije nešto više od mjesec dana, u kome je navela kako se ``želja umrijeti mlad pretvorila u žeim ostariti``.

 

``Hladna soba oko mene dim cigareta sivilo. Duša se razlila svuda, a ja? Ja sjedim tu u lokvi znoja. Šta se dešava? Zašto sve izgleda tako morbidno, a nije. Milion zašto mozgom se vrti. Pitanje za pitanjem, odgovora nema. Proleti misao taj zagrljaj, taj osjećaj, ta tuga, bol, grč. Zašto? Sve je to iza osmijeha, čak se i osmijeh grči, nije lijep.

 

Slike u glavi naviru, te face ljudi, svi ti likovi, a samo jedan lik u pozadini izbija i pored mog sljepila onako čisto vidi se. I misao dok ga gledam u glavi već postavljeno pitanje ``da li vjeruješ u sudbinu?`` DA. Hladna soba, a ja gorim, znoj. Groznica. Ne, nije, ili ipak jeste. Pitam se opet, nedostaje odgovor. Ponovo scene naviru svi ti likovi jedan se ističe- osmijeh. Cije živliot, jedna želja, pitanje zašto. Zašto odgovora nema..?

 

Slike, nema usta, razgovor sa sobom u glavi zalutali pogled, zamišljen iza svega jedan lik, jedno lice, sjećanja. Želja umrijeti mlad se pretvorila u želim ostariti. Ne sam, treptaj suza smiren lik a iza svega buktinja emocija koja čeka trenutak kada ce eksplodirati, vrisnuti, pretvoriti se u reku suza i boli. Zamišljen pogled, samoća, ruka na naboranom čelu čovjeka, dječaka, žene. Šta si ti. Ko si ti? Zašto? Zašto? Zašto? Sve u jednoj osobi, kako? Smiren glas starca, Ti``, glasi posljednja njena objava.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.