x

MLADIĆI STRADALI POSLIJE PROVODA: Krvav se pojavio na vratima, drugovi su mu bili mrtvi!

Mihajlo Jović (25) i Ivan Stanisavljević (25) iz Petrovca na Mlavi poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko dva sata u mjestu Kamenovo, dok su se vraćali iz provoda. Dva njihova druga u udesu su zadobili teške, odnosno lakše povrede.

Tragedija se dogodila kada je automobil marke „pežo”, kojim je upravljao Jović, sletio sa puta, polomio ogradu dvorišta i zakucao se u drvo kajsije. Od siline udara kajsija je iščupana iz korijena, a iz smrskanog vozila stradale i povrijeđene izvlačili su vatrogasci iz Požarevca. Povrijeđenima je prva upomoć priskočila Branka Milovanović iz Kamenova sa svojom porodicom.

 

- Čuo se strašan tresak. Pomislila sam da se desila neka saobraćajna nesreća, ali nisam izlazila napolje. Poslije nekog vremena neko je zakucao na vrata. Najprije smo se plašili da otvorimo, a onda smo ipak to uradili. Ispred je stajao plavi mladić. Glava mu je bila razbijena, a iz nje je curila krv. Dali smo mu peškir da zaustavi krv i pozvali policiju. Nije nam bilo jasno kako je izašao iz automobila kada smo vidjeli u kakvom je stanju vozilo. Auto je bio potpuno smrskan i naši vatrogasci iz Petrovca nisu mogli da ih izvade jer nisu imali alat da sijeku auto, nego su zvali vatrogasce iz Požarevca. Vozač i onaj iza njega poginuli su na licu mjesta. Bila je to stravična slika - priča Branka navodeći da su u izvlačenju pomagali njen sin, snaha i kćerka.

 

U kući Staniše Stanisavljevića, dede stradalog Ivana, zavladao je muk. Dok majka ne može ni da govori od tuge, deda objašnjava da je njegov unuk bio fudbalski sudija i da nije imao stalno zaposlenje otkako je završio gimnaziju.

 

- Bio je vanbračno dijete. Svi smo ga voljeli. Bio je miran, fin i dobar dečko. Volio je sport i malo je i igrao fudbal. Kada mi je jutros javila policija da je stradao, nisam mogao da vjerujem. Velika je to tragedija za sve nas - kaže deda Staniša.

 

I u porodici Mihajla Jovića vlada neizmjerna tuga. Majka Vesna je zanijemila od bola, samo joj se povremeno otme uzdah i jecaj: „Joj...”. Dolaze rođaci, komšije i drugovi. U mukoj tišini tek poneko smogne snagu da progovori. Pričaju da je Miloš bio veliki drug, da je volio šalu, smijeh i veselje. Njegov ujak Saša Štrbuljević ističe da je igrao fudbal i bio fudbalski sudija.

 

- Bio je veliki fudbaler, a posljednju utakmicu odigrao je za Melnicu. Bio je to dečko-ljudina i svi su ga voljeli i cijenili - kaže ujak Saša.

 

Oba stradala mladića su bez očeva. Mihajlu je otac umro prije desetak godina, a Ivan je vanbračno dijete.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.