x

MNK Centar poziva na proslavu titule!

Danas je u prostorijama Coloseum Cluba održana press-konferencija, koju je organizovao MNK Centar, a povodom odigravanja posljednjeg kola u  Futsal Premijer ligi Bosne i Hercegovine, u kojoj se novi prvak BiH sastaje sa ekipom Tango iz Istočnog Sarajeva.

Coloseum Club

Terezije bb (KSC Skenderija)

+387 33 250 860

Okupljenim novinarima su se obratili Dženan Muminović, direktor MNK Centar, predsjednik Opštine Centar, g. Dževad Bećirević, trener MNK Centar Muhamed Poričanin , te kapiteni oba kluba  Nijaz Mulahmetović i Semir Gušo.

Direktor MNK Centar Dženan Muminović je otvorio press konferenciju zahvalom medijima i načelniku općine Centar, g. Dževadu Bećireviću.

”Prije svega bih se želio zahvaliti svim prisutnim koji su prepoznali uspjeh MNK Centar i došli u ovako velikom broju. Naravno, posebne zahvale idu opštini Centar na čelu sa gospodinom Bećirevićem, bez kojeg MNK Centar sigurno ne bi bio ovo što je danas. Podsjetio bih da smo mi ove sezone napravili historijski uspjeh, jer se Futsal liga BiH igra po prvi put i mi smo njeni prvi osvajači. To smo napravili najboljom sezonom u historiji futsala u BiH, jer nismo doživjeli niti jedan poraz i titulu smo osigurali dva kola prije kraja prvenstva. Cilj za narednu sezonu jeste da u Futsal Ligi prvaka napravimo što bolji rezultat i napravimo još jedan iskorak.”

G. Bećirević se obratio okupljenim i čestitao ekipi MNK Centar na ostvarenom uspjehu i rekao da će, kao i dosad, sa svojim saradnicima uvijek pomagati sport i sportiste, a pogotovo ekipe kao što je MNK Centar, koje najbolje promovišu sport i samu opštinu.

”Treba istaći da je ekipa MNK Centar prva ekipa koja je postala šampion ove godine u bilo kojem sportu, te im u svoje i u ime svih iz opštine Centar i ovom prilikom čestitam.”

 

Trener MNK Centar Muhamed Poričanin osvrnuo se na subotnju utakmicu i najavio  da će i u ovoj utakmici sa svojim igračima ići na pobjedu, te tako završiti sezonu sa ostvarenim 100%-tnim učinkom.

”Mi ćemo i u ovoj utakmici ići na pobjedu i tako pokušati završiti sezonu sa maksimalnim učinkom. Želio bih se zahvaliti svima koji su bili uz ekipu kroz ovaj period, te igračima koji su dali na svakoj utakmici sve od sebe da bismo postigli ovaj uspjeh.”

Kapiteni obje ekipe, Mulahmetović i Gušo su obećali spektakl na terenu u subotnjoj utakmici, a kapiten gostiju je iskoristio priliku da čestita ekipi Centra na osvojenoj tituli i poželio im puno sreće u predstojećim evropskim nastupima.

Na kraju press-konferencije, Dženan Muminović je uručio poklon predsjedniku opštine g. Bečireviću u znak zahvalnosti za sve učinjeno u proteklom periodu.

Podsjećamo, utakmica između ekipa Centra i Tanga se igra u subotu od 20 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a organizatori pozivaju sve ljubitelje futsala na proslavu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Izvor: sport033.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.