x

Mađarska porazila Bosnu i Hercegovinu u trećem kolu!

Izabranice selektora Zorana Mikeša nažalost nisu uspjele doći do velikog preokreta i na kraju pobjede protiv Mađarske u trećem kolu Europskog prvenstva u Bugarskoj. One su nakon produžetaka poražene rezultatom 70:67.

 

Velika drama je viđena na kraju meča. Igrao se produžetak i to nakon što su naše igračice imale prednost rezultatom 61:58. Nažalost, Nina Džebo je napravila faul na šutu za tri poena i Fejes je realizovala sva tri bacanja.

Onda su Mađarice bolje otvorile produžetak, povele sa 65:61, ali na scenu stupa Marica Gajić koja sa šest uzastopnih poena donosi prednost našoj reprezentaciji. Mađarska je još jednom uspjela da preokrene rezultat. Došle su do prednosti rezultatom 68:67 i na kraju završile meč serijom od 5:0.

 

Mađarska je bolje otvorila meč i dobila prvu dionicu igre rezultatom 21:14. U drugoj su bile bolje rezultatom 15:5 i vodile sa 36:19. Onda su ponovo bolje otvorile treću četvrtinu meča, ali tu počinje naš povratak. Sjajnom serijom smo došli do rezultatskog priključka i Mađarska je imala samo tri poena prednosti, a rezultat je glasio 44:41.

 

Onda su naše djevojke uspjele da dođu do poravnanja i rezultat je glasio 50:50. Na kraju smo imali veliku šansu, ali nismo uspjeli da zabilježimo vrlo bitnu pobjedu.

 

Najefikasnija igračica u našim redovima je bila Marica Gajić sa 22 poena i čak 19 skokova i 3 asistencije, dok je Anđela Delić ubacila 14 poena, a Nikolina Babić imala 11. Na drugoj strani najbolja je bila Dora Nagy sa 19 poena i 6 skokova, dok je Fanni Szabo ubacila 18 poena.

 

Bosna i Hercegovina: Džombeta 8 (5 asistencija, 4 skoka), Čorović 2, Babić 11, Ikanović, Milanović 2, Alagić, Gajić 22 (19 skokova), Brčaninović, Delić 14, Ahmetbegović, Borić, Džebo 8.

 

Mađarska: Studer 4, Szabo 18, Borondy, Fejes 5, Nagy 19 (6 skokova, 4 asistencije), Gorjancz 3, Papp, Vukov 5, Pap, Barnai 2 (9 skokova), Raus, Szamosi 14 (11 skokova).

 

Izvor: basket.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.