x

Mali koraci koji vode do velikog samopouzdanja!

Ako želite steći veće samopouzdanje, počnite primjenjivati savjete poznate terapeutkinje. Riječ je o malim promjenama koje nam polako ali sigurno mijenjaju percepciju o sebi.

 

Danas svi govore o samopouzdanju, tom eliksiru života koji, kažu, otvara vrata uspjeha na svim područjima. Istina je da je samopouzdanje važan element, ali mnogi ljudi ne znaju kako ga steći. Ugledana američka terapeutkinja Sonya Rhodes ističe kako je stjecanje samopouzdanja proces, a ne nešto što se događa preko noći. Svojim klijentima savjetuje niz malih koraka koji vode do velikoga samopouzdanja. Upoznajte ih i vi!

1.Kada idući put budete išli na romantični sastanak, restoran i film izaberite vi. Nemojte pustiti partneru da sve organizira on.

 

2.Za svaku negativnu misao koju imate o sebi, smislite jednu pozitivnu. Potom to primijenite u praksi. Primjerice, kad pomislite da ste glupi, odmah uzvratite mišlju poput – jako sam snalažljiva. 

 

3.Kad se idući put budete našli u prostoru prepunom ljudi, prošećite prostorijom od početka do kraja i to uzdignute glave. Hodajte kao da ste kraljica. Vjerujte, pali!

 

4.Vježbajte razgovarati s nepoznatim osobama. Barem jednom tjedno popričajte sa strancem. Možete, recimo, započeti u lokalnom dućanu…

 

5.Kada vam idući put netko kaže bilo kakvu uvredljivu stvar, vrlo smireno, ali jasno pitajte – `Kako to mislite?`.

 

6.Napravite nešto što nikada niste. Primjerice, ako često nosite tamnu odjeću, odjenite se u vesele boje. Ako ne volite zabave, odite na jednu…

 

7.Naučite neku novu vještine za koju sumnjate u svoj talent. Primjerice, ako mislite da ste operirani od talenta za ples, upišite plesni tečaj i dajte sve od sebe da nešto naučite.

 

8.Izvedite se van, posebno ako vam je neugodno da sami sjedite negdje. Počastite se ukusnom večerom u lijepom restoranu. 

 

9.Ljudima koji vas gnjave s pitanjima kada ćete se udati, recite da vas prestanu to pitati. Ako vam se ne da, na takva pitanja ne morate odgovarati. 

 

10.Dovedite se do granica izdržljivosti, barem jednom – skočite padobranom ili se popnite na visoku stijenu. To si iskustva koja mijenjaju pogled na život. 

 

11.Učinite tjelovježbu sastavnim dijelom života jer tjelovježba pomaže pri otpuštanju tzv. hormona sreće.

 

12.Naučite se na poslu pohvaliti onime što ste dobro napravili. Nemojte biti pretjerano skromni, u redu je da katkada preuzmete zasluge za svoj rad. 

 

13.Gledajte inspirativne filmove, po mogućnosti one u kojima se pojavljuju snažni ženski likovi. Oni inspiriraju žene da postanu snažnije i hrabrije.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.