x

Malta: Sunčana država na pet otoka!

Prostire se na tri otoka u Sredozemnom moru, nasuprot Sicilije. Glavni grad je La Valletta, igrađena od davnina i za mnoge jedan od najljepših gradova Europe.

Ljеpota i bogata povijest krase ovo mjesto i čine ga vrlo poznatim. Malta je u srcu Mediterana, može se reći da je kotao pretapanja civilizacije, s historijom koja se proteže unazad hiljadama godina. Zemlja je bila naseljena još oko 5 200 godina prije nove ere. Nacionalni jezik je malteški, a pored njega se koristi i engleski.

Ona obuhvata pet otoka, od kojih su Malta, Gozo i Komino naseljeni, a Kominoto i Filfle nisu. Najpopularnija i posjetiteljima najzanimljivija turistička mjesta su Sliema i Saint Julijans.

Građevine Malte izgledaju čarobno. Zidovi i bedemi su prelijepe boje meda, koji pod sunčevom svjetlošću imaju posebni sjaj. Kuće su izgrađene od vapnenca. Kamen obasjan suncem mijenja svoju boju iz bijele u svijetložutu.

Cjelokupna slika ovih prelijepih prizora djeluje magično i nestvarno. Otok posjeduje dosta kulturno-historijskih spomenika, koji će vas upoznati sa njihovom bogatom kulturom.

Mladi mogu uživati u noćnom životu koji je ovdje vrlo buran i dinamičan. Veliki je broj lijepih barova, ugodnih restorana, modernih hotela, a Malta je također jedan od većih centara za kupovinu.

Organizirano je mnogo zanimljivih atrakcija, kao što su podvodni safari, piratska tura

i još mnogo zanimljivih aktivnosti u kojima i sami možete učestvovati.

Ovakvu ljepotu treba doživjeti i dozvoliti joj da u vašim sjećanjima živi zauvijek.

Izvor: luxmagazine.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.