x

Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji!

U Sarajevu se 11. i 12. oktobra 2013. godine održao VI Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji u organizaciji Stomatološke komore FBiH u hotelu Bristol, Sarajevo. Kongresu je prisustvovalo preko 400 učesnika iz četiri države. Naime, ovaj šesti, sada već tradicionalni kongres se organizuje u saradnji sa partnerskim komorama: Hrvatska Komora dentalne medicine, Zdravniška Zbornica Slovenije i Stomatološka Komora Makedonije. 

Učesnici su u dvodnevnom programu kongresa imali priliku slušati predavanja koja su vodili svjetski stručnjaci, profesori iz šest zemalja na temu inovacija i novih tehnologija u stomatologiji. Kako za doktore stomatologije, tako i za zubne tehničare i stomatološke sestre, održani su kursevi za stjecanje posebnih vještina i ujedno su predstavljena najnovija dostignuća u stomatološkoj struci. 
 
U svečanom otvaranju kongresa su učestvovali predsjedavajući Predsjedništva, gospodin Željko Komšić koji je otvorio kongres, a nastupe su imali grupa Divanhana i Leila Ćatić te istaknuti glumac Izudin Bajrović, dok je prvo predavanje na temu deontologije održao profesor Besim Spahić.
 
Za sve učesnike i partnere događaja je u večernjim satima održana svečana večera u restoranu Pivnica HS uz veselu atmosferu i nastup Adnana Jakupovića.
 
Cilj VI Međunarodnog kongresa jeste da se prikažu tehnološki noviteti u stomatologijii i da se članovima Stomatološke komore FBiH i članovima partnerskih komora osigura mogućnost kotinuirane edukacije, što su nam svi učesnici i potvrdili. 
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.