x

Memorandum o saradnji Općine Stari Grad i Evropskog udruženja studenata prava BiH!

Memorandum o saradnji kojim se definišu osnove i principi međusobne saradnje potpisan je danas između Općine Stari Grad Sarajevo i Evropskog udruženja studenata prava BIH. Memorandum precizira način podrške Općine Stari Grad u organizaciji ELSA BiH i ELSA Sarajevo Ljetne škole, a koja će biti održana narednog mjeseca.

Istovremeno, ELSA BiH je potpisao Memorandum o saradnji i s drugim subjektima koji će podržati održavanje Ljetne škole, a to su Transparency International, Pravni fakultet te Vijeće za štampu.

 

Predstavnik Else u BiH je rekao kako po prvi put u saradnji sa načelnikom Hadžibajrovićem  organizuju jedan ovakav projekat , odnosno Ljetnu školu  (  U sklopu pravnog fakulteta ) i kako se nada da će Sarajevo biti grad u kojem će se ovo uspješno realizovati. Isto tako zahvaljuje se prof.dekanu Petroviću.

 

Dekan se zahvaljuje studentima i načelniku, te izjavljuje  da je ponosan na svoje studente. 

 

Inter News i Inernational (predstavnici) izjavljuju kako je ovaj projekat pun pogodak, pogotovo za studente. Oni se nadaju da će nastaviti saradnju sa već navedenim  developerima ovog projekta  i onda kada škola završi. 

 

Kristina Čendić , predstavnica Internews-a kaže da je posebno oduševljena interesovanjem za ovu školu.

 

Izjava načelnika: ``Veoma mi je drago što smo uspostavili partnerstvo sa Elsom i fakultetom. Iz našeg fonda izdvojili smo oko 2.000 KM  za ovaj projekat. Zahvalio bih se još jednom svima.``

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.