x

Mercedes 300 SL Gullwing – još jedan aukcijski dragulj!

Nedavno je u RM Sotheby’s aukcijskoj kući prodan jedan predivni Mercedes 300 SL Gullwing. Ima li boljeg načina za potrošiti hrpu novca? Slažemo se da nema.

U hrpi noviteta u ovom automobilskom svijetu ponekad jednostavno moramo odmoriti oči na nečemu što nismo navikli gledati svaki dan. Ponekad je teško odoljeti vremešnim primjercima na kojima se godine ne vide pa ovo nije prvi put da slinimo u sličnim prilikama. Malo bezvremenske ljepote, molimo. Stari šarmer kojem se danas divimo nije samo završio na našoj listi top auta s “galebljim vratima“, nego je i inače kult. No, to već znamo.

 

Dakako da je Mercedes 300 SL Gullwing ikoničnog karaktera i mnoštvo će se složiti kako dotični spada u grupi najljepših pokretnina ikad viđenih. Upravo takav jedan malo postariji primjerak, godište 1954., bio je nedavno na aukciji kuće RM Sotheby’s. Na linku možete vidjeti i za koliko je prodan taj koji je bio jedan od 167 napravljenih primjeraka prve godine proizvodnje (a inače 1,374 uopće). Pripadao je inače jednom od čelnika Gullwing grupe i praktično gledano je savršen primjerak.

 

Treba isto napomenuti da je navedeni automobil imao restauraciju šasije 2007. godine, a 3.0 litarski agregat mu je potpuno obnovljen dvije godine poslije toga. Ovaj Gullwing za to posjeduje cijelu dokumentaciju uz račune (da, ali čak i fotke iz procesa restauracije).

 

Izvana, automobil zapinje za oko tamnoplavim eksterijerom, gdje je vidljivo da se karoserija i kotači lijepo slažu. Iz tvornice baš i nije izašao takve boje, to je ipak dio uspješnog makeovera. Suzdržanom aristokratskom dojmu vanjštine lijepo odgovara i unutrašnjost isto takvih svojstava, a koju krasi koža neke profinjene bež nijanse.

 

Budućem sretnom vlasniku čestitamo na nabavci jednog od općenito najskupljanijih sportskih modela koji vjerojatno jako mami za pokazivanje na raznim vintage automobilske događaje. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se izgubimo u slikovnom dijelu.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.