x

Mercedes-AMG počeo proizvoditi modele GT R i GT Roadster!

Supersportski modeli AMG GT R i AMG GT Roadster do prvih kupaca stići će s početkom proljeća, a ručno će ih sastavljati najbolji radnici koji su na platnoj listi kompanije Mercedes-AMG.

Prvi primjerci Mercedes-AMG modela AMG GT R i AMG GT Roadster već su sastavljeni u proizvodnim pogonima tvornice u njemačkom gradu Sindelfingenu gdje će probrani specijalisti ručno sastaviti svaki primjerak planirane produkcije koja u slučaju Coupe modela GT R iznosi samo 2.000 primjeraka.

 

Nakon lakiranja karoserije i postavljanja tvrdog karbonskog ili mekanog platnenog krova, desetak zaposlenih obavlja čin „vjenčanja“ između karoserije na jednoj strani i motora i mjenjača na drugoj strani.

 

``Već smo dokazali da u Sindelfingenu imamo potrebne kapacitete za sastavljanje automobila visokih performansi, a naša saradnja s ekipom iz AMG-a, čije je sjedište zajedno sa razvojnim i proizvodnim kapacitetima u Affalterbachu, ide veoma dobro``, kaže direktor tvornice Michael Bauer.

 

Mercedes-AMG GT R (čija je cijena oko 166.000 eura) pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji razvija 585 KS i raspolaže sa 700 Nm (3,6 sekundi od 0 do 100 km/h i 318 km/h), a osnovni Roadster iz spomenute konfiguracije motora vozaču nudi 476 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4 sekunde. 

 

Bez obzira na potencijal motora, svaki AMG GT stiže sa kombinacijom 19 (naprijed) i 20-inčnih točkova, vrhunskim Burmester audiosistemom, AMG-ovim izrazito sportskim sjedištima i nekolicinom druge ekskluzivne opreme.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.