x

Mercedes V klasa – „švicarski nožić“ na četiri točka!

Iako većinom donosimo priče o snagatorima iz auto industrije, današnja se ponešto razlikuje od svih dosadašnjih. Razlog? Provjerite sami.

Unatoč tome što je ljeto miljama daleko i debeli minusi ponovno kucaju na vrata, Mercedes je na tržište izbacio pravi „švicarski nožić“ na četiri kotača. Riječ je o već dobro poznatoj V klasi koja se dokazala svojom udobnosti i brojnim značajkama koje pruža na radost svih putnika. Međutim, ako k tome dodate hrpu opreme i pretvorite V klasu u kamper, jedino što vam treba za bezbrižna uživanja u vožnji je ovaj Mercedes.

 

Krenimo redom. Imena Marco Polo, ovaj Mercedes ispod poklopca motora skriva agregat zapremnine 2.1 litre koji razvija sasvim zadovoljavajućih 163 konjske snage pri 380 Nm okretnog momenta. Osim ovog, Mercedes nudi i twin turbo verziju istog agregata koja razvija 190 konjskih snaga. Obje verzije dolaze s prednjim pogonom i sedmerobrzinskim automatskim mjenjačem uz zadovoljavajuću potrošnju od oko 5.5 litara na 100 km.

 

Eksterijer izgleda atraktivno, a za što su zaslužni naplatci veličine, 18 inča, odnosno 19 inča u AMG izvedbi. Međutim, iako se radi o vozilu u  kojem se bez ikakvih problema može preživjeti nekoliko tjedana, Mercedes ga je opremio sportskim ovjesom i detaljima koji će vas zasigurno istaknuti od ostatka kamp vozila.

 

Što se opreme tiče, Marco Polo vam nudi udobnost kakve garsonijere, i to doslovno. U njemu se nalazi kuhinja s implementiranim hladnjakom, ugradbenim ormarima, stolom s dvije stolice, prednjim sjedalima koja se mogu zakretati, trozonskim klima uređajem, uređajima za priključenje na vanjski izvor vode i električne energije, tonirana stakla, navigacijski sustav, kamere za vožnju unatrag, podijeljenim vratima prtljažnika, kožnim presvlakama, … da ne nabrajamo dalje.

 

Cjenovno gledajući, za iznos koji je potrebno izdvojiti za kupnju mogu se kupiti i veći kamperi sa znatno više sadržaja od Mercedesovog. Međutim, pošto se radi o Mercedesu dobivate zagarantirani prestiž i sasvim dovoljno prostora i opreme za kakav kraći odmor. Marco Polo je krajem prošle godine predstavljen tržištu Velike Britanije, a hoće li i kada stići i u ostale zemlje Europe još nije poznato. Cijena? 61.000 eura.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.