x

Metak išao pravo u srce studenta, zaustavila ga knjiga: Znate li koja…? (FOTO)

Student državnog univerziteta na Floridi u SAD Jason Derfuss bio je među ljudima na koje je napadač otvorio vatru u Biblioteci Strozier u srijedu…

Mladić je na Fejsbuku podijelio fotografije koje svjedoče da se metak, koji je po svemu sudeći išao njemu pravu u srce, zaustavio u knjizi koju je nosio u ruksaku.

 

Pucnjava se dogodila u vrijeme kada je stotine studenata bilo u biblioteci pripremajući se za završne ispite. Policija je ubila osumnjičenog napadača koji je identificiran kao svršeni student više škole Myron May.

 

– Ranije večeras dogodila se pucnjava na Univerzitetu dok sam napuštao biblioteku. U tom trenutku toga nisam bio svjestan ali napadač je mene prvog ciljao. Čuo sam pucanj, ali nisam ništa osjetio. On je bio možda 1,5 metar udaljen od mene, ali se metak zaustavio u mojim knjigama koje sam nosio u ruksaku.

 

Šta se dogodilo shvatio sam  tri sata nakon incidenta, kad sam pogledao u svoj ruksak – napisao se mladić na kraju poruke zahvalivši se Bogu kojem, kako je naveo, pripada sva slava.

 

Objavio je i fotografije koje ilustruju događaj, a zanimljivo je i koja je knjiga zaustavila metak. Riječ o jednom djelu iz serije o velikim srednjovjekovnim misliocima – u pitanju je John Wyclif, engleski protestantski reformator koji se zalagao za mišljenje po kojem između Boga i čovjeka ne smije biti posrednika.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.