x

Milan nakon penala osvojio Superkup, Pjanić asistent!

Fudbaleri Milana osvojili su Super kup Italije nakon što su danas u Dohi poslije penala slavili protiv Juventusa.


J_M_1_0 Pjanic asistencija by goloviliga

Juventus je sjajno otvorio meč te su poveli već nakon 18. minuta igre. Asistent iz kornera bio je naš reprezentativac Miralem Pjanić, a strijelac pogotka Chiellini. Utakmica je nakon toga ušla u mirniji tok sve do 38. minute kada su gledatelji vidjeli novi pogodak, ali ovog puta u mreži Stare dame. Strijelac izjednačujućeg gola za Milan bio je Giacomo Bonaventura.

 

Nastavak meča donio je nekoliko dobrih prilika na obje strane. Prvo je u 57. minuti Romagnoli glavom pogodio prečku, da bi samo četiri minute kasnije Sami Khedira dobro šutirao iz obećavajuće situacije, ali Donnarumma je bio na visini zadatka. Do kraja meča Dybala je imao šansu za Juventus, a Bacca za Milan, ali se rezultat nije mijenjao pa se otišlo u produžetke. Tamo se nije dešavalo ništa posebno zanimljivo i pobjednik se morao odlučiti izvođenjem penala.

 

Prvi je šutirao Marchisio i bio je precizan. Nakon toga penal je za Milan promašio Lapadula, a uzvratio mu je Mandžukić. Seriju promašaja prekinuo je Bonaventura i izjednačio na 1:1 u penal seriji. Kasnije su za Juventus bili precizni Higuain i Khedira, a za Milan Kučka i Suso. Odlučujući penal za Staru damu promašio je Dyabala, a Pašalić je nakon toga pogodio za Milan te im donio titulu. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.