x

Mina Šabović: ``Činjenica je da je Šeik ukrao novac`` !

Na našem portalu nedavno objavljeni tekst koji nam je poslao Almir Pazarac izazvao je buru negativnih reakcija, gdje takozvani Šeik od Alipašina otkriva detalje u vezi prikupljanja novčanih sredstava za oboljelog Amara Šabovića. Mi smo odlučili posjetiti i porazgovarati s Amarovom majkom Minom, a u nastavku nam ona ekskluzivno otkriva svoju stranu priče za koju odgovorno tvrdi da je prava i jedina istina.

`` Almir Pazarac je bio u humanitarnoj organizaciji za Amara, zajedno sa ostalim koji su prikupljali novac. Nikada nije bio glavni organizator, kao što se predstavlja, niti je ikada organizovao nešto za Amara. Almir je nama stalno dolazio kući i boravio kod nas. Sve je bilo uredu, dok Amarova prijateljica iz osnovne škole nije prikupila novac za liječenje i nije donijela novac mojoj kući. U kesi je bilo 2.100 konvertibilnih maraka, ali u sitnim novčanicama. Almir i ostali su znali za taj novac. Almir me nekoliko puta zvao i pitao da li ja ikakav novac držim u kući, ja sam govorila da su sve pare na banci, jedino da imam tih 2.100 konvertibilnih maraka u kući, koje trebam ukrupniti. On se ponudio da ukrupni taj novac, nakon čega dolazi kod mene kući i uzima taj novac. Poslije toga Almir se ne javlja sedam dana, ja ga zovem i pitam Almire gdje si, šta je s novcem, on odgovara: `` Ma joj imam nekih problema sada, pare su kod mene kući, donijet ću ja te pare``.

Ja sam mu odgovorila da nije nikakav problem, misleći da je novac zaista kod njega kući, nakon toga prolaze dvije sedmice, on se niti javlja niti dolazi. U međuvremenu saznajem da je Almir iznajmio na `Renta A Car` automobil marke Golf 5, da se voza, sipa gorivo, ide po hotelima i večerama s nekim djevojkama, odvlači ih, dovlači ih i da je to ustvari sve novac od Amarovog liječenja. Kad god sam nazvala Almira, uvijek se čula neka buka, muzika i uvijek je govorio kako on traži pomoć za Amara. On je naveo da ne zna gdje je novac, ja kao majka zaista nisam dužna da njemu polažem račune, sav novac je na banci, ja hvala Bogu radim, mogu da svom sinu priuštim sve što mu treba od hrane, vitamina.

Organizovali su se razni koncerti u Slogi, Barlottiju, restoranu Bosna. Prvi incident se dešava kada šef Barlottija pravi za Amara koncert, ali naglašava da na prodaji karata mora biti neko od porodice i tada ide moj drugi sin Riad, jer ja kao majka moram da stalno budem uz Amara. Kada su došli tamo, Almir i Adnan Ikanović kažu Riadu da sjedne negdje, popije neko piće da će ustvari oni biti na prodaji karata, a zatim Adnan govori Riadu, bolje ti je idi kući, pomozi mami oko brata. Druga situacija se dešava u restoranu Bosna, gdje su sve pare isto ukradene od strane Almira i Adnana Ikanovića. Njih dvojica prije toga, nisu uopće dali dvjema djevojkama da uđu u restoran, kako će oni sve to uraditi, i na kraju saznajemo da je u restoranu tu noć bilo jako poznatih lica, da su svi stavljali novac, da su se konobari odrekli svojih dnevnica i dali Amaru. Tada je bilo skupljeno dosta novca, a ja sam dobila nešto malo, i postoji slika gdje stoje Almir, Adnan i Beno, a ispred njih kutija sva poderana.

Almirova mama Mevla je mene zvala, i kada sam rekla za Almira i da je ukrao novac, ona je rekla da je to nemoguće i nakon toga 10.04.2013. stiže njena SMS poruka: `` Zovem te, htjela sam da popričamo ko` žene ako želiš prozovi ja imam minute, ako ne šta ja mogu". Ja na to ništa nisam odgovorila, ali je ona opet nazvala i govorila kako ona nema veze gdje je novac. Nakon toga ona šalje još jednu poruku: `` Razočarala si me, nije ti ovo trebalo. Prozivanje po facebooku, nije ti ovo trebalo, mogla si ih imati uz sebe do kraja da ih nisi mahalala. Ali sada ništa, nije ti ovo trebalo".

Ja na njene poruke nisam uopće odgovarala. Kada su se pare ukrale, ja sam zovnula sve na sastanak da popričamo, jedino Almir nije došao, ali nakon toga dolazi s mamom svojom, Adnanom Ikanovićem i priznaje meni da je uzeo novac, i da će on to meni sve vratiti, tu optužuje i Adnana i Benu, da su pare iz Bosne podijelili na tri dijela, jer su oni bili na kutijama. Činjenica je da je Almir ukrao novac, da nije više u organizaciji. Ali ja kao majka, ne želim više da uopće raspravljam o ovome, sada sam rekla sve što je bilo, meni je najbitnije dijete i život mog djeteta. Neka se ove priče zaborave, šta je bilo bilo je, ja samo želim da moj Amar ozdravi što prije. Ovim putem bi samo zahvalila svim ljudima dobre volje koji su učestvovali i koji učestvuju u akciji za moga sina. Također, apelujem na sve dobre i plemenite ljude da pomognu mom sinu."

Ovom prilikom gospođa Mina je zamolila da se ne piše o njoj i da je ne prozivaju više, a  tokom posjete pokazala nam je izvode iz banke i sami smo se uvjerili da je sav novac na banci, kao i to da je do sada sakupljeno dvije trećine potrebnog novca. 

Ekipa ekskluzive ovom prilikom upućuje apel našim dragim čitateljima da zajedničkim snagama sakupimo preostalu svotu novca koja je potrebna za  liječenje Amara. Pozovimo 090-291-089 i omogućimo Amaru normalan život. 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.