x

Mjesta gdje san postaje java!

Jedna od prvih asocijacija na ljeto i odmor je bazen s kristalnoplavom bojom vode. Dizajn bazena, atmosfera i mogućnost zadovoljavanja hedonističkog duha mnogima su ključni faktori pri izboru hotela.

Većina superluksuznih hotela ima impozantni bazen, međutim, originalna ideja se uvijek primijeti. Ako budete imali priliku svakako posjetite neki od ovih najljepših hotelskih bazena na svijetu.

1. Santorini: ``Chromata Suites``: Santorini je jedno od najljepših grčkih ostrva. Na tom ostrvu vulkanskog porijekla smješten je hotel sa pet zvjezdica ``Chromata Suits``, koji je izgrađen u formi terasa.

Na samom vrhu je prelijepi bazen sa pogledom na vulkaski krater i Egejsko more, a iznad bazena nadvija se stakleni most koji gosti koriste za sunčanje i pri tom imaju utisak da i dalje leže u bazenu.

2. Lermos: ``Mohr Life Resort``: Hotel ``Mohr Life Resort`` na obroncima austrijskih Alpa u Tirolu iznenađuje svojim inovativnim dizajnom.

Pored neobičnog dizajna u kombinaciji sa prirodnim materijalima, ovaj predivan hotel je poznat po bazenu sa spektakularnim pogledom na Cugšpic.

3. Čiang Mai: ``Mandarin Oriental Dhara Dhevi``: U brdima Sjevernog Tajlanda smješetn je hotel ``Mandarin Oriental`` sa 5,5 zvjezdica. Pola zvjezdice više je nesumnjivo zbog bazena koji je izgrađen u stilu starih tajlandskih palata.

4. JAR: ``Singnita Lemobmo Lodge``: Posmatranje slonova iz bazena moguće je u Nacionalnom parku ``Kruger`` u Južnoafričkoj Republici, i to u lovačkoj kućici sa šest zvjezdica.

Bezbjednost je zagarantovana pošto bazen bukvalno ``visi`` na strmom obronku, tako da nema bojazni da će slonovi potražiti osvježenje u njemu.

5. Langkavi: ``Four Seasons``: Ledeno hladni peškiri na bazenu hotela ``Four Seasons`` i čini se da je uživanje izmišljeno upravo u arhipelagu Langkavi u Andamanskom moru na jugozapadu Malezije.

6. Čiang Rai: ``Anantara Golden Triangle``: Predivan hotel ``Rizort Anantara Golden Triangle & Spa`` u Čiang Raju na Sjevernom Tajlandu nudi bazen u nekoliko nivoa. Odavde imate očaravajući pogled na tropsku kišnu šumu i brda čuvenog Zlatnog trougla (Tajland, Burma i Laos).

7. Java: ``Losari Coffe Plantation``: Na ostrvu Java na plantaži kafe nalazi se luksuzni rizort ``Losari``. Bazen ovog hotela ima pogled ne samo na plantažu kafe, nego i na osam vulkana koji se nalaze u okolini.

8. Namibija: ``Rostock Ritz Desert Lodge``: Bazen hotela ``Rostock Ritz Desert Lodge`` sa kristalnoplavom bojom vode u pustinji Namib čini se kao fatamorgana. Za goste ovih luksuznih bungalova je ovo ipak java, a posebno je magičan doživljaj kupanja u bazenu dok se noć spušta na pustinju.

9. Bali: ``Ubud Hanging Gardens``: Gdje nebo počinje, a gdje se završava? Ovo nije lako utvrditi u luksuznom rizortu ``Ubud Hanging Gardens`` na ostrvu Bali, u kojem svaki od 38 privatnih bungalova raspolaže sopstvenim bazenom.

10. Čile: ``San Alfonso del Mar``: Najveći bazen na svijetu, koji je upisan i u Ginisovu knjigu rekorda, nalazi se u Čileu u gradu Algarobo. Bazen hotela ``San Alfonso del Mar`` prostire se paralelno sa plažom i dugačak je 1.013 metara.

Rezort na Maldivima

Iako nije svrstan u kategoriju najljepših hotelskih bazena, nezaobilazno je spomenuti onaj u luksuznom hotelu ``W Retreat & Spa`` na Maldivima.

Riječ je o egzotičnom hotelu koji ima 78 apartmana, koji su podijeljeni u četiri kategorije, ali svaki sadrži privatni bazen, luksuzne posteljine, plazma TV, te tuš kabine sa efektom kapljica kiše.

Pravu rijetkost koju nude hoteli jeste organizovani roštilj svakog dana na plaži. Kao i svaki rizort na Maldivima pa tako i ``W Retreat`` leži i okružen azurno, svijetloplavim okeanom, kristalno čistim, u kome se jasno može posmatrati kompletan morski svijet. Za vikend u tom raju potrebno je, da bez prevoza, izdvojite oko 3.500 KM.

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.