x

Mladić i djevojka ubijeni na protestu!

Djevojka stara 24 godina preminula je nakon što je upucana na antivladinim protestima održanim u venecuelanskoj državi Tačira, u blizini granice sa Kolumbijom, izjavili su rođaci i očevici Rojtersu. Na masovnim protestima protiv predsjednika Venecuele Nikolasa Madura u Karakasu i jedan student je upucan i ubrzo nakog toga je preminuo.

U sjeverozapadnom dijelu prijestonice Venecuele, 17-godišnjeg mladića upucali su u glavu i teško ranili naoružani napadači na motociklima koji su na demonstranti bacili i kanistere sa suzavcem, rekli su očevici AFP-u.

 

Mladić je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda, prenio je Rojters pozivajući se na bezbjednosne izvore, dok su tužioci saopštili da su pokrenuli istragu.

 

Na protetsima je došlo do sukoba, a policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala demonstrante koji su njene pripadnike gađali kamenjem.

 

Nasilje je izbilo kada je hiljade opozicionih demonstranata krenulo u marš ka centru Karakasa gde su, istovremeno, Madurove pristalice u crvenom održavale masovne kontraproteste, prenosi AFP.

 

Učesnike opozicionog marša su, međutim, potisnuli kordoni vojnika i policajaca koji su raspoređeni kako bi obuzdali ono što su opozicionari najavili kao ``majku svih protesta``.

 

Opozicija je više puta optuživala vladu da šalje grupe naoružanih razbojnika da napadaju demonstrane, a da bezbjednosne snage ne čine ništa kako bi ih zaustavile već i same suzbijaju mirne demonstrante.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.