Musaka sa piletinom!
Ova sočna musaka objedinjuje u sebi sve čari mediteranske i orijentalne kuhinje: miris paradajza i mješavine sireva, uz pikantni ukus jela zapečenog u rerni...
Sastojci (za 4 osobe):
manja glavica crnog luka
čen bijelog luka
3 crvene paprike
6 pera mladog luka
600 g pilećeg filea
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
500 g pasiranog paradajza iz konzerve
1-2 kašike sušenih začina
150 g mocarele
100 g narendanog tvrdog sira
Priprema:
Rernu zagrijte na 220 stepeni. Crni i bijeli luk oljuštite i nasjeckajte što sitnije. Povrće očistite, papriku nasijecite na kockice, a mladi luk na kolutiće. Meso isijecite na komade.
Ulje zagrijte pa pržite piletinu, crni i bijeli luk tri minuta. Dodajte mladi luk i papriku, pržite još dva minuta i začinite. Stavite u pleh. Pasirani paradajz stavite u tiganj u kojem ste pekli meso i ostavite da vri pet minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sušene začinske biljke, pa time prelijte meso.
Ocijedite mocarelu i isijecite je na listiće. Zajedno sa narendanim sirom pospite po mesu, stavite u rernu i pecite jelo pet minuta.
Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.