x

Musaka sa piletinom!

Ova sočna musaka objedinjuje u sebi sve čari mediteranske i orijentalne kuhinje: miris paradajza i mješavine sireva, uz pikantni ukus jela zapečenog u rerni...

Sastojci (za 4 osobe):

 

manja glavica crnog luka

 

čen bijelog luka

 

3 crvene paprike

 

6 pera mladog luka

 

600 g pilećeg filea

 

4 kašike maslinovog ulja

 

so, biber

 

500 g pasiranog paradajza iz konzerve

 

1-2 kašike sušenih začina

 

150 g mocarele

 

100 g narendanog tvrdog sira

 

Priprema:

 

Rernu zagrijte na 220 stepeni. Crni i bijeli luk oljuštite i nasjeckajte što sitnije. Povrće očistite, papriku nasijecite na kockice, a mladi luk na kolutiće. Meso isijecite na komade.

 

Ulje zagrijte pa pržite piletinu, crni i bijeli luk tri minuta. Dodajte mladi luk i papriku, pržite još dva minuta i začinite. Stavite u pleh. Pasirani paradajz stavite u tiganj u kojem ste pekli meso i ostavite da vri pet minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sušene začinske biljke, pa time prelijte meso.

 

Ocijedite mocarelu i isijecite je na listiće. Zajedno sa narendanim sirom pospite po mesu, stavite u rernu i pecite jelo pet minuta.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.