x

Muškarci: Najviše volimo ovakve žene!

Mnogim ženama je nezamislivo da izađu iz kuće bez šminke, ali nova studija kaže da su bez šminke mnogo privlačnije muškarcima, jer djeluju prirodnije i svježe…

Psiholog Aleks Džouns sa univerziteta Bangor kaže kako ljudi sve pozitivnije reaguju na fotografije žena s manje šminke.

 

Njegovo istraživanje je objavljeno u “Quarterly Journal of Experimental Psychology”, a temelji se na akciji #NoMakeUpSelfie u kojoj žene postavljaju svoje fotke bez šminke. Takođe, ovom je akcijom sakupljeno milion funti za borbu protiv raka, a usput je napravljeno istraživanje kakve su žene muškarcima najprivlačnije.

 

Ispostavilo se da muškarci vole žene kada nose do 40 odsto šminke manje nego inače. Suprotno tome, žene misle da su ljepše ako stavljaju mnogo šminke. Čak i muškarci kojima su žene ljepše bez šminke smatraju da će drugim muškarcima ipak biti privlačnije ako imaju šminku.

 

Tako ispada da su oba pola u zabludi, a same žene u studiji rekle su kako bez šminke izgledaju svježije i zdravije. Džouns naglašava da će sada žene možda imati više samopouzdanja i usuditi se da nose manje šminke, budući da je opšte mišljenje da su tako ljepše.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.