x

Muški preparati za njegu lica: Kako izabrati?!

Pravilna i pametna  njega kože lica započinje pažljivim čišćenjem. Tek kada se ukloni sebum, odumrle ćelije kože i sitne čestice prljavštine koža je spremna za daljnju njegu tj. aplikaciju tonika i krema.

U protivnom, sadržaji ostalih preparata za njegu kože niti ne bi došli do dubljih slojeva kože. Čiščenje vaše kože je jedan od ključnih stvari u njezi. Naše lice je izloženo zagađenju i štetnim gasovima, prašini, smogu koje loše djeluje na našu kožu, često ostavi trajne posljedice kao što su akne, masna koža pa čak i oštećenja. Čišćenje lica sa pravim sredstvom od velike je važnosti. Odaberite blago sredstvo koje neće nadraživati kožu.

 

Pametna njega lica i pametno čišćenje kože lica znači da sredstvo za čišćenje treba prilagoditi svojoj koži, tačnije svom tipu kože. Poznavanje tipa vlastite kože od presudne je važnosti kod izbora bilo kojeg proizvoda za njegu lica, pa tako i sredstva za čišćenje lica, jer se jedino tako koža lica može držati čistom a da se pritom izbjegnu iritacije i akne. Ako vam samima ne polazi za rukom određivanje tipa kože, obratite se dermatologu koji će brzim i jednostavnim testom odrediti vaš tip kože.

 

MASNA KOŽA

 

ZNAK PREPOZNAVANJA

 

Ako imate utisak da vam pod njom prsti klize ili ste ljepljivi već prije ručka, prije nego što ste se uopšte oznojili, tada imate masnu kožu.

 

SAVŠEN PROIZVOD

 

Treba vam sredstvo za čišćenje sa salicilnom kiselinom koja smanjuje lučenje suvišnog loja i sprječava da se nakuplja u porama. Probajte gel za čišćenje lica Eucerin Dermo Purifyer.

 

MJEŠOVITA KOŽA

 

ZNAK PREPOZNAVANJA

 

Ljudi s mješovitom kožom imaju masnu T-zonu (čelo, nos i bradu), dok su im obrazi normalni ili suvi. Svako područje zahtijeva drugačiju vrstu njege.

 

SAVRŠEN PROIZVOD

 

Potražite nježno sredstvo za čišćenje koje vam može omastiti T-zonu bez isušivanja kože obraza, po mogućnosti s neutralnim pH-faktorom. Pokušajte to postići s Vichyjevom gel-pjenom za čišćenje kože.

 

NORMALNA KOŽA

 

ZNAK PREPOZNAVANJA

 

Normalna koža ima lijep odsjaj a da pritom nije sjajna, zahvaljujući ravnoteži masnoća i vode.

 

SAVRŠEN PROIZVOD

 

Ovaj tip kože reaguje dobro na praktično svu kozmetiku, jer ju je teško iziritirati. Najsigurnije je uzeti blago sredstvo za čišćenje poput gela za umivanje Nivea Visage.

 

SUVA KOŽA

 

ZNAK PREPOZNAVANJA

 

Oni koji imaju suvu kožu osjete gotovo odmah snažno zatezanje kože nakon umivanja. To se događa zato što ćelije vanjskih slojeva kože ne rade kako treba, pa gubite više vode no što je možete upiti.

 

SAVRŠEN PROIZVOD

 

Jaka sredstva za čišćenje mogu samo pokvariti stvar, treba vam najnježnije moguće sredstvo za čišćenje, poput kreme za čišećnje lica Dr. Hauschka koje ne uklanja masnoće s kože.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.