x

NAKON POVREDE VIŠĆE: Poznat sastav Zmajeva za meč sa Grčkom?!

Fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine i Grčke sutra će u Atini igrati meč 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Reprezentacija BiH je odradila pripreme za ovu utakmicu, a selektora Mehmeda Baždarevića raduje zdravstveni bilten i forma igrača na koje će računati za meč protiv Grka.

 

Kada je u pitanju sastav Zmajeva ne bi trebalo biti puno dilema. Eventualno samo dvije.

 

Na posljednjem treningu na Karaiskaki stadionu krilni napadač Istanbulspora Edin Višća zadobio je povredu stopala, pa bi selektor Baždarević umjesto njega u tim trebao uvrstiti Miroslava Stevanovića.

 

Golmanska pozicija rezervisana je za Asmira Begovića. 

 

Lijevi bok bi trebao pokrivati Sead Kolašinac, koji je u posljednji tren stigao na okupljanje, dok bi desnu stranu trebao držati Ognjen Vranješ. Stoperske pozicije trebale bi pripasti Emiru Spahiću i Ervinu Zukanoviću, iako nije isključeno da u tim uskoči i Toni Šunjić, što je jedna od dilema selektora Mehmeda Baždarevića.

 

U sredini terena nema pretjerano dvojbi. Nju bi trebalo čini Senad Lulić, po lijevo strani, već spomenuti Stevanović po desnoj, te u srcu terena Haris Medunjanin i Miralem Pjanić.

 

Napad je rezervisan za kapitena reprezentacije Edina Džeku i najvjerovatnije Vedada Ibiševića. Blizu prvog tima je i Milan Đurić, koji je i počeo posljednju kvalifikacijsku utakmicu za BiH.

 

Kvalifikacioni susret između Grčke i BiH će biti odigran sutra u Atini u 20.45 sati.

 

Izvor: sop.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.