x

NAKON TRAGEDIJE U CRNOM MORU: Evo ko je oborio ruski avion!

Zapadni vojni savez NATO mogao bi da bude odgovoran za obaranje ruskog aviona ``tupoljeva 154``, koji je sa 92 putnika u nedjelju pao u Crno more. Smatra se da su NATO agenti mogli da postave bombu u avion, a nakon toga sa francuskog ratnog broda u Crnom moru blokiraju kompletnu elektroniku u ruskoj letjelici, tako da pilot nije mogao da se javi šta se događa.

Ruski dnevnik piše da je rušenje aviona mogla sa bude osveta za to što je ruska vojska oslobodila Alep od takozvanih sirijskih umjerenih pobunjenika, zapravo terorista koje podržavaju SAD.

 

Kako ruski dnevnik piše, suviše je čudnih okolnosti u padu ``tupoljeva``, a najčudnija je ta što pilot nije prijavio kontroli leta ništa neobično, već je njegova komunikacija sa tornjem prekinuta usred razgovora sa dispečerom baš u trenutku kada je letjelica pala.Kremlj je to shvatio kao prijetnju i mogućnost da SAD iskoristi svoje štićenike u Siriji za napade na ruskom tlu i obaranje ruskih aviona.Ako ne prekine napade na Alep, Rusija će izgubiti mnogo života i sve više ruskih letjelica će biti obarano - naveo je Kirbi prije dva mjeseca.

 

To bi se dogodilo ako bi se svi komunikacioni sistemi  u avionu pokvarili, što je gotovo nemoguće.

 

Više liči na to da su komunikacije bile onemogućene.

 

Francuski izviđački brod se u trenutku nesreće nalazio u Crnom moru, a ima funkciju da prikuplja sve signale i komunikaciju iza neprijateljskih linija. Takođe bavi se blokadom tih signala i komunikacije.

 

Dijelovi ``tupoljeva`` su se rasuli po Crnom moru u prečniku od oko 12 kvadratnih kilometara, što je mnogo jer je avion bio u uzlijetanju.

 

Mnogi stručnjaci smatraju da je vjerovatno došlo do eksplozije.

 

Takođe, stajni trap je nađen u moru, što je neobično, jer se on uvlači odmah nakon polijetanja u poseban dio trupa, pa se nakon nezgode obično i nađe u tom dijelu. Možda je bomba bila postavljena baš u odjeljku za točkove.

 

Eksplozija u tom dijelu bi uzrokovala  odvajanje mehanizma za slijetanje od aviona, zatim lom krila, pa raspad aviona u vazduhu - objašnjava ruski list.

 

Sve se uklapa u to da je neko postavio eksploziv u avion, a kasnije je izveden elektronski napad. Međutim, u pitanju nije terorizam, već rat s NATO - zaključuje ``Pravda``.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.