x

NEZAPAMĆEN SKANDAL U TEŠNJU: Javili porodici da im je otac mrtav, našli ga živog na krevetu!

Šta se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je umro član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sjedi na krevetu i pri tom vas još pita kako ste? Na to pitanje odgovor su dali najbliži srodnici Sinana Meškića koji su poslije tužnog obavještenja o njegovoj smrti krenuli da preuzmu tijelo, ali su se suočili sa šokantnim prizorom.

Scena dostojna kultnog filma “Maratonci trče počasni krug” desila se u opštoj bolnici Tešanj u centralnoj Bosni gdje se Sinan Memić liječi od bolesti jetre. Njegova kćerka Aldijana u ponedjeljak je primila telefonski poziv iz bolnice.

 

``Kada su mi javili da je umro svijet mi se srušio. To je moj otac``, ispričala je Aldijana kako se osjećala.

 

Odmah po primanju tužne vijesti u porodici su preduzeli šta je potrebno kako bi dobili smrtni list, dogovorili štampanje umrlice i pozvali hodžu kako bi zajedno s njima krenuo u bolnici i tamo tijelo pripremio za ukop po islamskim običajima.

 

Ali, kada je Memićev zet Haris došao u bolnicu da bi se sproveo pripisani postupak, ugledao je tasta kako sjedi na krevetu u bolesničkoj sobi i gleda prema vratima.

 

``Noge su mi se odsjekle``, rekao je Haris koji je priznao kao je u nevjerici zagledao Sinana, a ovaj ga je tek tužno gledao i pri tom ga upitao da je li dobro.

 

Prava drama uslijedila je tek kada je Haris nazvao suprugu i taštu da bi im prenio kako je Sinan zapravo živ. Ženama je poslije toga pozlilo.

 

``Kao da se neko igrao s nama``, kazao je Haris.

 

Porodica je najavila podnošenje tužbe, a tvrde kako se niko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvini.

 

``Živog čovjeka da sahranjuju, neka ih je stid i sram ``, poručila je Aldijana.

 

Direktor tešanjske bolnice Rifat Merdić naknadno je pojasnio kako su zapravo pobrkali kontakt brojeve dva različita pacijenta.

 

``Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma, kontaktirali smo porodicu Meškić, ali oni nisu htjeli da razgovaj``, kaže direktor bolnice.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.