x

NVO altruista ``SVJETLO`` proglasila najbolje sportaše !

NVO altruista „SVJETLO“, tradicionalno po peti put, proglašava najuspješnije  sportaše i sportašice. 

Laureati za 2012. godinu su: 

Mirsad Smajić- II (druga) divizija sa osvojene ukupno 4 medalje.  U pojedinačnim takmičenjima  (  zlatna-atletika, skok u dalj)  i u 3 medalje ekipno ( 2 zlata- atletika,  štafeta 4x100m i kuglanje  i srebrena- košarka)

Emir Mališević – II (druga) divizija sa osvojene ukupno 4 medalje.  U pojedinačnim takmičenjima   (bronzana – stoni tenis) i 3 medalje ekipno ( 2 zlata- atletika štafeta 4x100m i kuglanje  i srebrena- košarka)

Suada Botulja –  sa osvojene ukupno 2 medalje.  U pojedinačnim takmičenjima zlato u stonom tenisu i ekipno- zlato u kuglanju 

Ahmed Ajnadžić – III (treća) divizija  sa osvojene ukupno  2 medalje i to: zlatna-stoni tenis i  bronzana- atletika

Posebno priznanje dodjeljuje se Nedžadu Čoki, profesoru sporta, koji od 2011. godine  kontinuirano vodi   program „Škola sporta dr.Socrates“ . 
 
Nagrade za najbolje sportaše su obezbjedili Vakufska banka i kompanija Doche d.o.o
 
 Univerzalni program „Škola sporta dr. Socrates“ je jedan od temeljnih programa NVO altruista „SVJETLO“ koji se odvija, pod stručnim nadzorom profesora tjelesnog odgoja,  u kontinuitetu, u trenažnom procesu najmanje dva puta sedmično,  još od 2005. godine.  U 2012. godini održano je ukupno 149 treninga (87 za muške i 62 za djevojke)  i 24 trening pripreme za Sportske igre u dvoranama. Na treninzima je bilo uključeno 26 mladih s umanjenim sposobnostima ( 18 muških i 8 djevojaka) a treninzi su se odvijali u sali Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“. 
 
Osobenosti programa „Škola sporta dr.Socrates“ bile su: kontinuirani trenažni proces, učešće na različitim turnirima koji su se održavali u Kantonu Sarajevo ( humanitarni turnir za pomoć Alenu Masli, nogometni turnir Kampus-Rakovica, povodom Dana Kantona Sarajevo, košarkaški Armani Olimpija kamp, Street Basketball turnir, turnir povodom dana škole)  ,  nastup na Sportskim igrama, Ljetovanje uz trening u Zaostrogu, odlasci na utakmice BH reprezentacija. Na Sportskiim igrama, sportaši NVO altruista „SVJETLO“ je nastupila  u 5 sportova i to: plivanje, atletika, kuglanje, stoni tenis i košarka. Naši sportaši/sportašice osvojili su 26 (13 zlatnih, 4 srebrene i 9 bronzanih)  medalja takmičeći se u 29 sportskih disciplina.  
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.