x

Načelnik Hadžibajrić i direktor Kučuk otvorili Festival dječije umjetnosti u Pozorištu mladih!

Jučer je u Pozorištu mladih zvanično otvoren 2.FEDU (Festival dječije umjetnosti) u Sarajevu kojim otpočinje sedmica muzičke, scenske i likovne umjetnosti. U program otvorenja učestvovala je ženska vokalna sekcija “Dunje” KUD “Baščaršija” koje su interpretirale dvije etno numere. Načelnik Općine Stari Grad g. Ibrahim Hadžibajrić je istakao vjeru da će potpomognut sredstvima Općine Stari Grad i Kantona Sarajevo ovaj Festival narasti do velikih razmjera i da će osim u Sarajevu biti rasprostranjem širom BiH.

- Već samo ove godine, a upravo sam o tome razgovarao sa g. Kučukom, glavnim i odgovornim krivcem za ovu manifestaciju, imali poziva da se dogodine organiziraju u sklopu Festivala i u Banjoj Luci i u Mostaru. Ja se nadam da će Festival prerasti u festival cijele države ali i Regije, pa i šire. Ja vam se još jednom zahvaljujem i proglašavam ovaj Festival otvorenim.

 

- Naš san se zove bajka, tema ovog festival je bajka, a ja bih volio da svi živimo bajku – istakao je Fahrudin Kučuk, direktor Festivala i pozvao glumce da izađu na scenu i priušte svima tu čaroliju kroz Andersenovu bajku. 

 

Nakon otvorenja, izvedena je lutkarska predstava “Kresivo” Pozorišta lutaka Mostar. Djeca su fantastično reagirala i ispratila glumce dugim aplauzom i ushićenjem.  Sutra, u 11 I u 14 sati, na program Festivala su dvije predstave: “Bajke iz senke” teatra iz Kragujevca I “Dinosauri” kazališta iz Zagreba. Ulaz na sve programe je besplatan.

 

Uz Općinu Stari Grad i Ministarstvo kulture i sporta KS, Festival je pomoglo i nekoliko domaćih kompanija kao što su Ovako, Gadžo komerc,  IMTM, Vakufska banka, Radon Plaza, Messer BH Gas, GIZ, BSO, Kapitals i Ferhatović.

 

Medijski pokrovitelji su: Radio Antena, Hayat TV, Dnevni avaz, TVSA i Ekskluziva.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Dodatne informacije potražite na www.fedu.ba

 

Roditelji dovedite svoju djecu na radost iz koje se uči.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.