x

Najveći lavirint na svijetu izgleda kao umjetničko djelo!

Kako se snovi jednog čovjeka lako mogu pretvoriti u poznatu turističku atrakciju, najbolje zna Franco Maria Ricci, Italijan koji je ponosan vlasnik najvećeg lavirinta na svijetu!

Ovaj lavirint, koji je napravljen pretežno od bambusa,  prostire se na čak 7 hektara površine i pravo je umjetičko djelo. Izgrađen je oko kuće u kojoj se nalazi izložbeni prostor i galerija, kao i privatna rezidencija vlasnika lavirinta. 

 

Na prvu loptu baš i ne izgleda pretjerano teško izaći iz lavirinta, ali kako vrijeme prolazi vidjećete da i nije baš lako. Lavirint ima jako malo tačaka prema kojima se možete orijentisati, tako da je potrebno zaista puno truda za bijeg.

 

Najveći problem s kojim se vlasnik susreo je što postoji velika opasnost ako se nešto loše dogodi u glavnoj zgradi. Zamislite, stotine ljudi trči kroz lavirint i nemaju nikakve ideje kako izaći! Ali, ako zanemarimo tu igru slučaja, lavirint zaista pruža zabavu za sve uzraste - kao igra lova na blago koje je skriveno ispod piramide.

 

Lavirint će za posjetioce otvoren biti samo tokom maja i juna. Cijeli projekat je koštao oko 10 miliona eura, a karta za ulazak u lavirint košta 15 eura. Svakako preporučujemo da posjetite ovaj lavirint  u Fontanellatu pored Parme.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.