x

Nakon hrpe užasa, Peugeot ima dobru ideju!

Peugeot je imao svakakvih ideja, ali ova nam se jako sviđa. Izrazili su interest za proizvodnju “hot hatcha” koji bi bio žestoki rival uspješnom Ford Focusu RS.

Kako piše Autocar, šef Peugeot-a Jean-Phillipe Imparato potvrdio je mogućnost novog “hot hatcha” koji bi bio glavna perjanica marke te bi zamijenio odlazećeg RCZ Coupe-a. “Postoji prostor za nešto. Nemam rješenje, ali na putu sam da to ostvarim. Vrlo smo uključeni u sportska natjecanja, npr. Dakar, te ne želimo izgubiti taj prostor s našim automobilima. Ne mislim da ćemo razviti zamjenu za RCZ, nego ćemo na svakoj razini našeg asortimana imati nešto impresivno za svaku izvedbu (308, 208). Hoćemo li raditi na novom RCZ-u ili na činjenici da će sljedeći 308 biti prava zvijer?” istaknuo je.

 

Jedino moguće rješenje, za koje navija većina entuzijasta, može biti produkcijska verzija 308 R Hybrid koncepta koji razvija brutalnih 493 KS. Pogonjen je 1,6 litrenim motorom s 266 KS koji je spojen s dva elektromotora te mu to omogućava postizanje 100 km/h u samo četiri sekunde. Naravno, kada bi krenuo u prodaju, sveukupna snaga bi bila oko 400 KS, stavljajući ga u rang s Mercedes AMG A45 i Audijem RS3 Sportback.

 

Peugeot još uvijek nije objavio nikakvu namjeru izrade ovog koncepta, ali svi se nadaju da će sigurno poslužiti kao određeni temelj za buduću perjanicu i “hot hatch” kojim će Peugeot opasno pomrsiti račune konkurenciji.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.