Nakon ovoga nikada ih nećete pojesti: Evo od čega se prave gumene bombone!
Rijetko ko ne voli žvakati gumene bombone, šarene i mirisne. Ali, kada bi svi znali kako nastaju, rijetki bi ih ponovo stavili u svoja usta. Ovi slatkiši nastaju od otpada - od kože koja u fabrikama mesa ostaje nakon obrezivanja životinja, najčešće goveda i svinja.
To se posebnim procesima pretvara u želatinu koja se osim u gumenim bombonima, koristi za pripremu mnogih slatkiša, voćnih jogurta, preljeva za salate...
Želatina se proizvodi i ukuhavanjem životinjskih tetiva, kostiju itd.
Cijeli proces je vjerno prikazan u kratkom videu na čijem se početku pojavljuje žena s gumenim bombonom u ustima, a potome se film vrti unatrag do samog početka proizvodnje.
(avaz.ba)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.