x

Napravite savršenu bečku šniclu!

Teletina je tradicionalni izbor za prirpemu Bečkih šnicli, mada ih možete pripremiti i s drugim mesom.

Nađite veliko parče mesa, jer se, kao što vjerovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gdje se meso najprije uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. 

 

Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sjedjeli na njima ne bi ostavljale trag na pantalonama. 

 

Prije nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati prije valjanja u prezle i prženja. 

 

Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili aleve paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni. 

 

Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomjerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu. 

 

Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom, piše the guardian.com. 

 

Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi. 

 

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.