x

Napravite ukusnu čokoladnu tortu bez brašna!

Danas se zasladite čokoladnim slatkišem bez brašna.

Sastojci:

 

 250 grama čokolade za kuhanje

 150g putera

150g šećera

 4 jajeta

pola kašičice ekstrakta vanile

100g mljevenih badema.

Priprema:

 

1. Zagrijati rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.

 

2. Odvojite bjelanca od žumanjka u dvije posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.

 

3. Umutiti žumanjke, ekstrakt vanile i pola mjere šećera mikserom i u tu smjesu ubaciti istopljenu čokoladu i mljeveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i bjelanca u čvrsti snijeg te polako umiještati u čokoladnu smjesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni.

 

4. Premazati čokoladom i ukrasiti sjeckanim bademima, po želji.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.