x

Nastavljen program manifestacije ``Dani Isaka Samokovlije-Sunce nad Drinom`` 2016!

U organizaciji Centra za kulturu Goražde danas je nastavljen program dvanaeste po redu književno-kulturne manifestacije ``Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom`` Goražde – Sarajevo – Fojnica 2016. 

U sklopu programa organizovana je dodjela nagrada za najbolje literarne radove, te kviz ``Život i djelo Isaka Samokovlije`` u kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola sa područja BPK Goražde i Kantona Sarajevo. Dvanestu godinu zaredom organizatori manifestacije koja je počela 15. januara ove godine uz Centar za kulturu su Općina Goražde, Grad Sarajevo i Općina Fojnica. Prije same dodjele nagrada riječi dobrodošlice poželio je načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović koji je ovom prilikom još jednom ukazano na važnost lika i djela Isaka Samakovlije za naš Grad – ``Ponosni smo što jedan od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca Isak Samokovlija potiče iz goraždanskog miljea i što je i kroz život i kroz stvaralaštvo bio i ostao čvrstim nitima vezan za rodni Grad. Zato je nama jako važna ova manifestacija i sretni smo što ste sa nama, da dijelimo radost druženja i zajednički izražavamo poštovanje Samokovliji.`` U okviru takmičenja XII književno-kulturne manifestacije ``Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom`` Goražde – Sarajevo – Fojnica 2016. učešće su uzeli učenici iz deset osnovnih i sedam srednjih škola. 

 

Nagrađeni za najbolje literarne radove u kategoriji osnovnih škola su: 

 

1.mjesto Faruk Ćatić učenik IX razreda OŠ „ Musa Ćazim Ćatić“ Sarajevo 

 

2. mjesto Kemal Hasković učenik IX razreda, OŠ ``Fahrudin Fahro Baščelija`` Goražde 

 

3. mjesto Melisa Geca, učenica VIII razreda OŠ OŠ ``Husein ef. Đozo`` Goražde 

 

Nagrađeni za najbolje literarne radove u kategoriji srednjih škola su: 

 

1. mjesto Lejla Pleh, učenik II razreda MSŠ „ Enver Pozderović“ – Goražde 

 

2. mjesto Amina Išerić, učenica I razreda „ Gazi Husrev – begove medrese“ Sarajevo 

 

3. mjesto Ilma Subotić, učenica III razreda Gimnazije Obala – Sarajevo 

 

Nagrađenim đacima nagrade su uručili direktor Centra za kulturu Murat Fejzić i načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović.’

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.