x

Naučnici otkrili kada je najbolje vrijeme za tuširanje!

Naučnici se već godinama bave idejom da će pronaći idealno vrijeme za tuširanje, no najnovija istraživanja pokazuju kako ``savršeno vrijeme`` ovisi o karakteru i genetici svakog pojedinca

Nekima odgovara jutarnje, nekima popodnevno, a nekima večernje tuširanje.

 

Neki se tuširaju nekoliko puta na dan, dok drugi paze da vodom ne isuše kožu,  a treći tu aktivnost obavljaju ``po potrebi``.

 

Naučnici se već godinama bave idejom da će pronaći idealno vrijeme za tuširanje, no najnovija istraživanja pokazuju kako ``savršeno vrijeme`` ovisi o karakteru i genetici svakog pojedinca.

 

Pronađi sebe i pogledaj što ti stručnjaci predlažu:

 

Ako se depiliraš britvicom svaki dan - TUŠIRANJE UJUTRO

 

Koža će biti zaglađenija i neće biti suha kao navečer, a noge ti neće biti natečene pa ćeš bolje i urednije obaviti proces depiliranja. 

 

Ako si pomalo šeprtlja - TUŠIRANJE UJUTRO

 

Tuš će te razbuditi, smiriti i dovesti u red.

 

Ako imaš kreativni problem koji želiš riješiti - TUŠIRANJE UJUTRO

 

Dok se tuširaš, ne možeš raditi ništa drugo, što znači da se možeš fokusirati na rješavanje problema.

 

Ako imaš problema sa spavanjem - TUŠIRANJE NAVEČER

 

Topla voda će te smiriti i uspavati, pogotovo ako tuširanja naneseš mlijeko za tijelo s nekim umirujućim mirisom poput lavande, ruže ili pačulija. 

 

Ako imaš masnu kožu - TUŠIRANJE NAVEČER

 

Istraživanja su pokazala kako je koža najmasnija u 13 sati što znači da će se do spavanja na njoj nakupiti puno prljavštine koja može začepiti pore. Klasično umivanje je odlično, no tuš će otvoriti i lijepo pročistiti pore pa je za žene s mješovitom i masnom kožom odlično otuširati se nakon skidanja šminke i prije nanošenja kreme. 

 

Ako imaš jako osjetljivu kožu - SVAKI DRUGI DAN

 

Za ljude s jakom osjetljivom kožom predlaže se nešto rjeđi raspored tuširanja, a posebno bi trebali izbjegavati vruću vodu koja kožu dodatno isušuje te potiče crvenilo.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.