x

Neotkriveni dragulj Sredozemlja - Albanija !

Nekada zemlja pod izilacijom, Albanija sve brže postaje jedna od interesantnijih svjetskih tuističkih destinacija, ostavljajući iza sebe brojne predrasude koje su se uz nju godinama vezivale.

Smještena u srcu Mediterana, još uvijek relativno netaknuta globalizacijom, turiste kao takva sve više privlači svojom nadahnjujućom mješavinom kulture i civilizacija. Bogata kulturnom baštinom i arheološkim naslijeđem iz grčkog, rimskog i otomanskog doba, mnogobrojnim bunkerima iz Drugog svjetskog rata, ali i osebujnom prirodom, netaknutim plažama, zadivljujućim planinama te prekrasnim jezerima, zaslužno se našla na samom vrhu liste najinteresantnijih zemalja u 2011. godini, koju je sastavio najpoznatiji svjetski turistički vodič Lonely Planet, ostavljajući iza sebe zemlje poput Italije, Brazila i Japana.

Obala albanske rivijere sa visokim temperaturama i suptropskom florom, jedno je od najslikovitijih mjesta Mediterana, koje krase čisto more, lagune, jezera i rijeke. U ovoj zemlji, nevjerovatnih prirodnih ljepota, koju zapljuskuju kristalno bistre vode Jadranskog i Jonskog mora, dočekat će vas jedinstvena tradicija i gostoprimstvo, visoka kvaliteta usluga, ukusna tradicionalna albanska i moderna kuhinja, ludi noćni provod ali i jako pristupačne cijene.

Krenite na nezaboravno ljetovanje koje je samo za Vas pripremila putnička agencija M-97 već po cijeni od 199 KM i uvjerite se i sami zašto ova jedinstvena zemlja prijeti da postane sljedeća hit destinacija Sredozemlja. Nikako ne propustite toplu albansku dobrodošlicu!

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.