x

Ni policija nije mogla vjerovati šta je našla u džepu ubice Anisa Amrija: Kako je ovo uopšte moguće?

Muškarac kojeg se sumnjiči da je počinio teroristički napad na božićnom sajmu u Berlinu ubijen je u predgrađu Milana u Italiji u razmjeni vatre s policijom. 24-godišnjeg Tunižanina Anisa Amrija patrolni policajci zaustavili su oko 3 ujutro u blizini željezničke postaje jer im je `bio jako sumnjiv`.

Zatražili su ga ličnu kartu, a Amri je bez oklijevanja iz ruksaka izvadio pištolj i pogodio policajca u rame. Njegov kolega Luca Scatà brzo je reagirao i ubio napadača koji je navodno je iz Berlina u Milano doputovao vozom preko Francuske.

 

Naime, italijanski mediji pišu kako je u njegovom džepu nakon što je ubijen pronađena vozna karta. 

 

Amri je, naime, doputovao vozom iz francuskog grada Chambery u italijanski Torino, odakle je sjeo na voz za Milano gdje je stigao oko 1 sat u noći. 

 

Sa željezničke postaje pješice je krenuo prema četvrti Sesto San Giovanni gdje je nabasao na dvojicu policajaca koji su ga na kraju upucali.

 

Guardian javlja kako je Amri sinoć ranio policajca istim pištoljem kojim je ubio poljskog vozača kamiona, prvu žrtvu napada u Berlinu.

 

Ostaje potpuno nejasno kako je Amri mogao proputovati toliki put, sa pištoljem, iako ga je tražila svaka policija Evrope.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.