x

Nije znao da je predstava: Prnjavorski policajac nasrnuo na glumca koji je ``tukao`` ženu!

Glumačka predstava na otvorenom u Prnjavoru, s temom nasilje u porodici, prekinuta je kada je neobaviješteni, ali revnosni policajac N. K. dotrčao, preskočio zaštitnu ogradu i okomio se na zaprepaštenog glumca, uvjeren da on uistinu ima namjeru da odsiječe kosu i ``šaketa`` svoju neposlušnu suprugu.

``Stani! Gluma je!... Pusti ga! Predstava je!...``, dovikivali su mu gledaoci sa tribina i iz bašte okolnih kafića, koji su spasili 20-godišnjeg Aldina Fafulovića, člana amaterske glumačke ekipe iz Viteza.

 

Novosađanin Saša Denić, koordinator predstave Forum teatra iz Viteza, objasnio je za Večernje novosti da je tamošnje udruženje ``Mladi Romi`` izvodilo predstavu ``Reci NE nasilju u porodici``. Po scenariju, obijesni suprug se, zbog ``fejsbučenja``, okomio na suprugu, inače majku njihovo troje djece, domaćicu koja je, zapravo, na internetu obavljala konsultacije u vezi s projektima za nevladinu organizaciju.

 

``Osim psovki i simuliranih udaraca, policajca su vjerovatno zbunile makaze kojima je, po scenariju, muž nasilnik imao namjeru da odsiječe kosu supruzi. Na to je, na opće iznenađenje, uniformirani policajac uletio među glumce i okomio se na glumca supruga. Svi smo bili zatečeni. Srećom, dalje neugodnosti spasili su ga povici publike``, kazao je Denić.

 

Policajca je, po mnogima, ponijela masa ljudi koja je, čuvši gromoglasne i sočne psovke, pogrdne povike i udarce, pohrlila na poprište ``sukoba``.

 

``Bio sam šokiran i ponajmanje sam očekivao intervenciju policije. Pogotovo kad mi je policajac prilazio prijeteći riječima: `Odbij, stani, šta ti je? Čuješ li ti mene?!```, rekao je Aldin.

 

Među onima koji su iz publike dovikivali ``Predstava je``, bio je i Željko Jokić, jedan od starešina prnjavorske policije.

 

``Pribojao sam se da glumca ne smota i veže, odnosno stavi mu lisice na ruke. Ipak, mora se priznati da je policajac munjevito reagovao``, iskreno kaže Kojić

 

Organizatori su na kraju na trgu policajca ponudili pićem.

 

Radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.