x

Njemačka policija koristi tunirani Mustang!

Njemačka policija ima novu ``igračku``, tunirani Ford Mustang V8 GT koji se koristi za promociju kampanje pod nazivom ``Tune It! Safe!``.

Lokalni specijalist za tuniranje Fordovih automobila ``Wolf Racing`` je zadužen za policijski Mustang. Nazvan ``Wolf Wide 5.0``, automobil ima specijalne 20-inčne naplatke s Hankook gumama, prilagodljivi ovjes, kompletan bodykit, stražnji difuzor, veliki stražnji spojler, sportski izduvni sistem i drugo.

 

Automobil pokreće 5,0-litarski V8 motor čija je snaga povećana sa 421 na 455 KS. To je dovoljno da od 0 do 100 km/h ubrza za 4,3 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 268 km/h.

 

Za plava svjetla i sirene pobrinula se kompanija Hella, dok su bočna stakla presvučena Securlux sigurnosnom folijom koja sprečava sasipanje stakla.

 

Kampanja ``Tune It! Safe!`` ima za cilj poticanje tuniranja automobila na siguran i legalan način prema njemačkim zakonima. Brojna vladina i industrijska tijela, proizvođači dijelova i Sajam automobila u Essenu, gdje je Mustang predstavljen, podržali su ovu inicijativu.

 

Ove godine je za promotivni automobil izabran Ford Mustang, a prethodnih godina su to bili C7 Corvette, AC Schnitzer BMW Serija 4, Brabus Mercedes A-Klasa, ABT Audi R8 i električni Mini.

 

Mustang će narednih 12 mjeseci provesti na ``turneji``, bit će izložen na sajmovima i drugim događajima.

 

Trend pokazivanja sjajnih automobila u policijskom ruhu je sve popularniji, no, mnogi od tih automobila se ne koriste u policijske svrhe, poput Renaulta R.S.01 i Fordovog Focusa RS na fotografijama, ali talijanska policija za redovne patrole zaista koristi svoj Lamborghini Huracan.

 

Izovr: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.