x

Noć Šampiona na Palama uz muzički spektakl Amadeus Banda!

Miloš Golić je sinoć u SPC Peki nakon amaterske, osvojio i profesionalnu titulu prvaka svijeta u kik boksu u disciplini K1 do 88 kg, tako što je savladao Mađara Istvána Bóbisa, nokautom u drugoj rundi. Noć je "začinjena" muzičkim spektaklom Amadeus Banda.

Više od 3.000 gledalaca uživalo je u istinskom spektaklu. Šest uvodnih mečeva napravilo je dobru uvertitu za borbu večeri izmedju Miloša Golića amaterskog prvaka svijeta u disciplini K1 i njegovog izazivača, profesionalnog prvaka Evrope i višestrukog prvaka Mađarske Ištvana Bobiša.

Golić je počeo oprezno, izbjegavao "klinč" borbu. Sa distance je svojim najjačim oružjem, desnom nogom gađao protivnika. Sredinom druge runde, sjevnuo je snažan low-kick udarac u lijevu cjevanicu. Bobiš je bačen u ugao ringa sa bolnim grimasama. Meč je prekinut, Golić je na ramenima svog tima proslavio pobjedu i titulu profesionalnog prvaka svijeta u WKF federaciji.

U nastavku programa, uslijedio je, na opšte oduševljenje 3000 prisutnih cjelovečernji koncert popularnog beogradskog rock-pop sastava "Amaadeus Band". Pjesma se orila do duboko u noć!

 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.