x

Nogometni kamp Barcelone u Sarajevu !

Najveće svjetsko ime nogometa FC Barcelona dolazi u Sarajevo. Organizacija ljetnog nogometnog kampa FC Barcelona za dječake od 8 do 16 godina po prvi put u BiH.

DVOJE NAJBOLJIH IDE U BARCELONU

Ovo je vijest koja definitivno veseli sve učesnike i dodatni motiv da se pokažu i dobiju priliku da treniraju u čuvenoj Barcinoj akademijii nogometa FCB Escola.

FCB ESCOLA je oficijelna škola nogometa najvećeg nogometnog kluba na svijetu FC Barcelona koja radi isključivo pod supervizijom trenera omladinskih pogona FC Barcelona i metodologiji na kojoj se temelji. Svi učesnici nogometnog kampa FC Barcelona neće samo naučiti igrati nogomet poput svojih idola, nego i naučiti dijeliti vrijednosti po kojima je Barca poznata širom svijeta, a to su: tolerancija, respekt, solidarnost, prijateljstvo, društveni duh i integracija.

FCB kamp je namijenjen svim dječacima uzrasta od 8 do 16 godina koji žele da nauče više o nogometu i osjete kako funkcionira i radi omladinski pogon FC Barcelona. FCB Kamp nije namijenjen isključivo dječacima koji su već nogometno aktivni. Jedan od ciljeva kampa jeste i animacija dječaka svih uzrasta koji nisu nogometno aktvini da se aktivno uključe u nogomet i zavole ovaj sport.

Svi učesnici nogometnog kampa će sa trenerima FC Barcelona provjeravati i učiti osnovne tehnike nogometa, raditi na usavršavanju naprednih tehničkih vještina nogometa i taktički dio nogometa. 

Svaki učesnik nogometnog kampa će dobiti dva različita seta sportske opreme za trening (Nike) FC Barcelona. Kamp je baziran na cjelodnevnoj bazi sa dva treninga dnevno, raznim animacijama, učenjem španskog jezika, druženjem sa trenerima i izletima. FCB kamp je jedno nevjerovatno sportsko iskustvo za sve učesnike ili bolje rečeno sretnike koji se budu prijavili na vrijeme. Obzirom na limitacije BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. 

Ovim putem želimo da se zahvalimo od srca u ime organizatora, kluba FC Barcelona i svih učesnika kampa načelniku općine Centar gospodinu Dževadu Bečireviću i direktorici JU „Centar za sport i rekraciju“ gospođi Jasmini Polić koji imaju veliku ulogu u organizaciji FC Barcelona ljetnog kampa što su prepoznali kvalitet projekta,  istinski se uključili u realizaciju ovog fantastičnog sportskog događaja za naše dječake i obezbijedili korištenje pomoćnih terena stadiona Koševo gdje će se održavati ljetni nogometni kamp FC Barcelona.

Također se zahvaljujemo medijskim partnerima koji nas podržavaju u projektu i koju su dokazali da su društveno odgovorni i istinski prijatelji sporta: TV OBN, TV Hayat, Avaz, SportSport.ba, Klix.ba, Metromedia i Ekskluziva.ba.

Sve informacije i prijave za FCB kamp možete dobiti na sljedeće telefone: +387 61 377 170 i +387 062 639 254 ili email adresu: [email protected]

Web adresa za preuzimanje prijavnice putem interneta je: www.fcbkamp.ba. FC Barcelona je pustila i zvanicnu web stranicu za FCB kamp u Sarajevu na web adresi: www.fcbcamp.cat/sarajevo.

Pratite nas na Facebook stranici na kojoj ćemo objavljivati sve novosti i obavjesti vezane za FCB kamp u Sarajevu: www.facebook.com/fcbkamp.

Izvor:sportsport.ba/Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.