x

Nova Fiesta ST uskoro na cestama!

Kako se proljeće sve više bliži na tržištu se pojavljuje sve više novih automobila. Jedan od njih je već svima dobro poznat. Ford predstavlja novu generaciju svoje uspješnice!

Predstavljena 1976. godine. Fiesta je do danas prodana u gotovo 16 milijuna primjeraka u šest generacija, a proizvodi se i prodaje u 11 zemalja svijeta uključujući Kinu, Tajvan, Tajland i Južnoafričku Republiku. Prije nekoliko dana Ford je javnosti obznanio kako će nova generacija Fieste ST biti predstavljena, pogađate, na sajmu u Ženevi.  Kako je to već postao standard kod predstavljanja novih modela, Ford je svoju novu gradsku zujalicu predstavio kroz kraći film, a koji donosimo u nastavku.

 

Što donosi nova generacija? Prije svega, novi 1.5 litreni trocilindraš koji je naslijedio već onaj dokazani 1.6 litreni. Novi motor razvija respektabilnih 200 konjskih snaga pri 290 Nm okretnog momenta, a što je za 17  KS više u odnosu na aktualni ST model. Osim toga, Ford se pobrinuo da njegov već ionako „zeleni“ motor bude još više zeleniji i uspio smanjiti emisiju štetnih plinova sa 138 g/km na 114 g/km! Ne treba posebno naglašavati i manju potrošnju goriva.

 

Elementi interijera su redizajnirani ali za sada nema podrobnijih informacija što je i kako je promijenjeno. Ono što se zna da Fiesta ST ima 8 inčni zaslon osjetljiv na dodir, novi multimedijski sustav i Recaro sjedala. Fiesta će prema nekim informacijama nuditi i neke personalizirane detalje. S druge strane, eksterijer je oplemenjen LED svjetlima, novom prednjom rešetkom, novim odbojnicima, novim usisnicima zraka i  novo dizajniranim aluminijskim naplatcima veličine 18 inča.

 

Od ostatka opreme i novosti treba istaknuti mogućnost izbora između tri načina vožnje kodnih naziva – normal, sport i track. Izborom različitih načina vožnje utječe se i na odaziv papučice gasa, postavke upravljača i još nekoliko sitnica koje vožnju čine ugodnijom. Kao što je već bilo rečeno, Fiesta će biti predstavljena na ovogodišnjem sajmu u Ženevi, a službena prodaja će krenuti u 2018. godini po cijeni od oko 22.000 eura.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.