x

Nova eksplozija u Sarajevu: Bačena bomba u naselju Pofalići!

Stanovnike sarajevskog naselja Pofalići večeras je uznemirila eksplozija, nakon što je nepoznata osoba aktivirala zasad nepoznatu eksplozivnu napravu. Eksplozija se dogodila u 20.05 sati u ulici Ruđera Boškovića,a povrijeđenih nije bilo, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Kako saznajemo, bomba je bačena na ulicu, a prilikom eksplozije oštećeno je jedno kombi vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

 

Pripadnici MUP-a KS izašli su na mjesto događaja i obavili uviđaj, a u toku je istraga ovog slučaja.

 

Ovo je peti bombaški napad u Sarajevu od početka mjeseca. Dvije bombe bačene su 7. decembra na ugostiteljske objekte u starogradskoj ulici Zelenih beretki. Između ostalog, oštećeni su ugostiteljski objekti Tesla pub i City Lounge, a čiji je vlasnik Denis Stojnić. Bombe su navodno bačene iz crnog automobila Škoda Octavia.

 

Dan kasnije bačena je bomba u ulici Tijesna na Bjelavama, a prema nezvaničnim informacijama upućena je bila Sulejmanu Jasiki koji je zbog hapšenja i ranije plijenio pažnju javnosti. Kašikara je pala ispred garaže u koja je u vlasništvu A. Jasike. U eksploziji su oštećena dva automobila.

 

Ni prošli vikend nije protekao mirno pa je kašikara bačena na frizerski salon “Rekord” koji se nalazi u sarajevskom naselju Buča Potok,a koji je u vlasništvu zeta Faruka Balijagića, tuzlanskog advokata koji je optužen za podstrekavanje na ubistvo i druga krivična djela.

 

Posljednja eksplozija bila je 12. decembra u ulici Behdžeta Mutevelića broj 2, u naselju Grbavica. Nepoznata osoba je bacila bombu na ugostiteljski objekat ``UO Ginger`` te je tom prilikom uništeno pet automobila i oštećeni su portali na objektu. Navodno, na kafić su bačene dvije bombe ali je eksplodirala samo jedna.

 

U ovoj godini u Sarajevu je odjeknulo 14 eksplozija, a samo šest bombaških napada je rasvijetljeno. Pretpostavlja se da su svi ovi napadi povezani, ali iz policije kažu da je još rano govoriti o tome.

(Faktor.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.