x

Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju holesterola!

Kompanija Nestlé obogatila je ponudu žitarica za doručak ukusnim, hrskavim pahuljicama CHEERIOS Oats koje sadrže preko 60% cijelog zrna zobi. Zahvaljujući visokom udjelu vlakana te posebno beta-glukana iz zobi, žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats na ukusan način doprinose snižavanju holesterola.

Zob prirodno sadrži beta-glukan, u vodi topivo dijetalno vlakno koje ima specifičnu strukturu te utiče na snižavanje razine holesterola u krvi. Visoki holesterol jedan je od faktora rizika u razvoju kardiovaskularnih bolesti, zbog toga je važno voditi računa o uravnoteženoj i raznovrsnoj prehrani i zdravom načinu života.    

 

Dnevni unos od svega 3 grama beta-glukana pomaže u snižavanju holesterola. Samo jedna porcija žitarica Nestlé CHEERIOS Oats osigurava polovicu preporučenog dnevnog unosa ovog važnog vlakna.

 

„U posljednje vrijeme važnost zobi u pravilnoj prehrani sve češće se spominje. Brojne studije su pokazale povezanost konzumacije ove žitarice sa održavanjem zdravog načina života. Beta-glukan iz zobi djeluje na način da prilikom probavnog procesa stvara gel koji ima sposobnost vezanja holesterola iz hrane i holesterolom bogatih žučnih kiselina pri čemu se spriječava apsorpcija holesterola u krvi. Holesterol se prirodno stvara u organizmu u dovoljnim količinama te između ostalog učestvuje u sintezi hormona i vitamina D. Višak holesterola niske gustoće, tj. „lošeg“ holesterola“, kojeg unosimo putem hrane možemo regulirati pravilnim odabirom namirnica i na taj način zaštiti zdravlje srca.“ - objašnjavaNataša Šoštarić, nutricionistica,  Nestlé Adriatic.

 

Nestlé osluškuje potrebe svojih potrošača i razvija proizvode koji su istovremeno ukusni i hranjivi. Nove žitarice za doručak Nestlé CHEERIOS Oats odličan su izbor za sve one koji vode računa o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života.

 

Nove žitarice dolaze u dva okusa: Nestlé CHEERIOS Oats klasične i one s dodatkom cimeta.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.