x

Novi Kija Stinger uskoro i na domaćem tržištu

Novi ``kija stinger`` se nedavno plasirao u finale prestižnog priznanja za evropski auto godine 2018. ``Stinger`` su vodeći evropski automobilski mediji svrstali među najboljih sedam novih modela, koji su u posljednjih 12 mjeseci stigli na tržište.

``Kija stinger`` kombinuje kontrolisanu snagu sa izuzetnom upravljivošću, kako i priliči pravom ``gran turizmu``. ``Stinger``, čija prodaja je već počela u nekim dijelovima Evrope, među automobilskim medijima najviše pohvala je dobio zbog svojih voznih osobina, izuzetne završne obrade i sjajnih ``grand turing`` mogućnosti.

- ``Stinger`` ni po čemu nije sličan dosadašnjim ``kijama`` i pravi je ``evropljanin`` po svojoj izvrsnosti - dizajnerskoj i voznoj. Vrlo je lijepo vidjeti završni rad naših dizajnera i inženjera, koji su prepoznali najuticajniji evropski automobilski mediji. Vjerujemo da će ``stinger`` sa ``Kijinim`` vrhunskim kvalitetom i pouzdanošću biti popularan u Evropi - kaže Artur Martins, potpredsjednik marketinga i planiranja proizvoda u ``Kija motors Evropi``.

``Kijin`` drugi model u finalu - prije njega je u finalu bio model cee`d 2008. godine - ``kija stinger`` je dizajniran u Evropi pod vođstvom Petera Šrejera, glavnog dizajnera i predsjednika korporacije ``Kija motors``, i Gregorija Đuilauma, šefa dizajna u ``Kija motors Evropi``. Šasiju i pogon su usavršavali na ``Nirburgringu`` i putevima u različitim dijelovima svijeta.

Prodaja ``stingera`` u Evropi je već počela, a kupci mogu birati između pogona na sva četiri točka ili pogona na zadnje točkove, kao i između tri motora. Vrh ponude predstavlja 3,3-litarski tvin-turbo V6 benzinski motor, koji je najsnažniji i najbrži serijski model ``Kije`` do sada. Sva tri motora prenose snagu do točkova preko osmostepenog automatskog mjenjača. Na ``stinger``, kao i sve ostale ``kije``, stranke dobijaju sedmogodišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za cijelo vozilo.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.