x

Novi Volkswagen Tiguan na tržištu za dvije godine!

Naredna generacija Volkswagen Tiguana skoro pa sigurno će se pojaviit 2016. godine, ali zasada nema nikakvih naznaka kako bi ovaj model uistinu mogao da izgleda. Međutim, kompjuterski prikaz slika pokazuju nam šta bi smo mogli očekivati od ovog nadolazećeg Volkswagen modela.

Ove slike bazirane su na nedavnim konceptima njemačkog proizvođača. Kao glavna osnova poslužio je T – Roc koncept, na kojem su vidljive neke evidentne izmjene, koje uključuju prednju rešetku, točkove i vrata. Ipak, treba imati na umu da će konačna verzija, koja će se pojaviti na tržištu, vjerovatno izgledati nešto praktičnije.

 

U Ženevi je T – Roc svakako bio nevjerovatno iznenađenje, a upravo on je najavio mali SUV koji će se smjestiti između Tiguana i Taiguna. Riječ je o lifestyle automobilu veličine golfa, koji će biti sličan Audi Q1 modelu. Za novi Tiguan će se vjerovatno koristiti MQB platforma, a automobil će biti mnogo lakši i efikasniji od svog prethodnika. Dimenzije bi trebale ostati iste, ali automobil bi mogao biti na širini. Zasada su u planu hibridne i električne verzije, a kao opciono dolazi pogon na sve točkove. 

 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.