x

Novi putnički trendovi koje vrijedi probati!

Prije nego isplanirate svoje buduće putovanje, pronađite inspiraciju za odmor u najnovijim trendovima koji se tiču travel svijeta.

Vozite bicikl

 

Turističke ture koje se baziraju na biciklizmu bilježe 25 do 30% povećanje potražnje ove godine, zahvaljujući željama putnika da ostanu aktivni i ekološki osviješteni tijekom svojeg bijega od kuće. 

 

Tvrtke koje su se usredotočile isključivo na biciklistički turizam, kao što su Backroads i DuVine tursitima nude mogućnost da prouče destinacije kao što su pustinja u Arizoni ili francuska unutrašnjost, u ritmu koji je prilagođen njihovim željama i tempu. 

 

Povedite sve generacije

 

Određene ture krstarenja specijalizirale su se za višegeneracijska putovanja, pri čemu pružaju usluge svima od šest do 66 godina starosti. Stariji se mogu popeti na palubu i uživati u gledanju filma iz bazena na 100 kvadratnih metara velikom ekranu, dok se djeca zabavljaju vježbajući jogu za najmanje u potpalublju. 

 

Bacite se na proučavanje genealogije

 

Opustite se i pronađite svoje korijene uz pomoć turizma koji se okrenuo prema rodoslovlju. Naime, možete krenuti na put s preokretom, izučavajući vlastitu prošlost, tj. onu vaših predaka. 

 

Svake godine tisuće ljudi preplavi obiteljsku knjižnicu u Salt Lake Cityju, gdje se održava najveći svjetski repozitorij genealoških informacija, na kojem svi zainteresirani posjetitelji mogu proučiti korijene svoje obitelji i pronaći avanture kroz koje su možda prošli njihovi preci. Tijekom otrkivanja novih podataka, posjetitelji imaju mogućnost na licu mjesta organizirati putovanje u Europu, odlakle je stigla većina njihovih američkih predaka. 

 

Zakoračite u svoju najdražu priču

 

Napokon možete pratiti u stopu svoje najdraže likove s velikih i malih ekrana. Brojni paketi putovanja iz popularnih serija kao što su Downton Abbey i Game of Thrones lansirani su prošle godine, dok su primjerice potrage za hotelima u Las Vegasu porasle za 159% nakon objavljivanja filma Mamurluk 3, tvrde s jednog od najpoznatijih pretraživača hotela, hotels.com.

 

Izvor: magazin.net.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.