x

Novi svjetski rekord – Ford GT demonstrira kako izgleda 472 km/h!

Novi i dugo očekivani Ford GT vjerojatno će se pokazati sjajnim supersportskim automobilom, u to nema razloga sumnjati. Ipak, sa „samo” 347 km/h maksimalne brzine može se sakriti pred projektilom koji je od prethodne generacije izradio tuner M2K Motorsports.

M2K Motorsports nije novajlija kada govorimo o modificiranju Fordovog supersportskog automobila, a oni upoznati s njihovim radom vjerojatno će to ime povezati s hvalevrjednim brzinskim rekordima. Naravno, demonstracije takvih suludih brzina nije baš prigodno održavati na javnim autocestama i upravo iz tog razloga organiziraju se eventi kao što je to primjerice The Texas Mile, koji organizatori opisuju kao izvrsnu priliku da na dugačkoj ravnoj dionici svatko zainteresiran ispuše svoje ventile, ali i isproba mogućnosti vlastitog automobila. Upravo je to razlog zbog kojeg se ondje nerijetko mogu susresti djelatnici raznoraznih tuning kuća koji su dovezli svoje uratke kako bi ih testirali, ali i dokazali svijetu što su sposobni izvući iz pojedinih automobila.

 

M2K Motorsports nedavno se pojavio na eventu s onim što je u osnovi Ford GT iz 2006. godine, koji iza svojih sjedala skriva 5,4-litreni V8 motor, u ovom slučaju modificiran do krajnjih granica, no lista izmjena, kao niti podatak o konačnoj ukupnoj snazi nisu obznanjeni. Poznato je, međutim, da je tvrtka 2013. godine s ovim automobilom uspjela dostići maksimalac od 447,4 km/h na udaljenosti od jedne milje, a tada je GT raspolagao s 2000 KS. Iako bismo voljeli znati što je dodatno potrebno da se ta brojka podigne na sada demonstriranih 472,5 km/h, ne raspolažemo s takvim informacijama. Sve što su nam njegovi tvorci otkrili podaci su da je GT u rekordnoj vožnji četvrt milje prešao brzinom od 260 km/h, pola milje s 353 km/h, dok je na udaljenosti od jedne milje uspio dohvatiti spomenutih 472,5 km/h. Pritom ostavljajući dojam kao da se niti ne trudi, kao što video prikazuje.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.